Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

46,5 milioane euro de la UE pentru consolidarea capacitatii institutionale din Romania

in cadrul reuniunii Comitetului PHARE din 5 octombrie a.c., de la Bruxelles, a fost obtinut avizul favorabil al statelor membre pentru Decizia Comisiei Europene privind contributia financiara din Facilitatea de Tranzitie 2007 pentru consolidarea capacitatii institutionale a Romaniei, in valoare de 46,5 milioane euro.

Pachetul de proiecte transmis de catre Ministerul Economiei si Finantelor - in calitatea sa de Coordonator National al Asistentei Nerambursabile - Comisiei Europene, a primit aprecieri pozitive din partea reprezentantilor statelor membre. Proiectele propuse de partea romana sunt grupate pe urmatoarele obiective:

• Justitie si afaceri interne,
• Agricultura,
• Politici sociale si de angajare,
• Protectia mediului,
• Finante si vama,
• Energie si securitate nucleara,
• Capacitate administrativa.

Prin prezentul program, Romania incheie etapa de programare a fondurilor nerambursabile alocate in perioada de pre-aderare si in cea de tranzitie (anul 2007).

De asemenea, pentru perioada post-aderare au fost aprobate documentele de programare: Cadrul National Strategic de Referinta si 5 din cele 7 Programe Operationale. Ultimele 2 Programe Operationale - cel privind dezvoltarea resurselor umane si cel pentru dezvoltarea capacitatii administrative - vor fi aprobate luna aceasta. Romania va beneficia in perioada 2007 - 2013 de 19,213 miliarde Euro din Fondurile Structurale si de Coeziune.

Acordul de finantare pentru Facilitatea de Tranzitie 2007 urmeaza a fi semnat de catre ministrul economiei si finantelor si reprezentantul Comisiei Europene in Romania, pana la sfarsitul anului in curs.

Sursa: Ministerul Economiei si Finantelor

Vizualizări: 68