Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ADR Sud Muntenia: Peste 68% gradul de contractare Regio in Sud Muntenia

ADR Sud Muntenia a organizat luni, 15 decembrie, cea din urma intalnire din acest an cu reprezentantii mass-media din regiune. Evenimentul a fost organizat cu scopul de a prezenta stadiul implementarii Regio pana in prezent la nivelul regiunii Sud Muntenia, precum si informatii despre viitorul POR pentru perioada 2014 - 2020.

Directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Musat, a prezentat jurnalistilor o situatie privind implementarea Programului Operational Regional si a vorbit despre demersurile facute pentru a creste gradul de absorbtie a fondurilor nerambursabile alocate regiunii.

Totodata, directorul Liviu Musat a oferit informatii importante despre noua perioada de programare si viitorul POR, declarand urmatoarele: „2014 a insemnat un an important pentru pregatirea noii perioade de programare, in special pe partea de POR, dar si in ceea ce priveste Planul de Dezvoltare a Regiunii (PDR) Sud Muntenia. Ne dorim ca PDR-ul sa devina un instrument de lucru pentru finantatori, care sa-i ghideze in ierarhizarea proiectelor din regiunea noastra. In momentul de fata, PDR 2014 – 2020 al regiunii Sud Muntenia este finalizat. Urmeaza ca in prima sedinta a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia sa fie aprobat si sa devina oficial document de lucru al regiunii. Din discutiile avute cu reprezentantii Autoritatii de Management, in primul semestru al anului viitor asteptam sa se lanseze primele axe ale POR, si anume cele pentru infrastructura de transport, prin care vor putea fi finantate proiecte inter si intra regionale, precum si cea destinata IMM-urilor si microintreprinderilor. Toate modificarile si completarile ce vor aparea in POR 2014 - 2020 vi le vom aduce la cunostinta atat dumneavoastra, cat si tuturor celor interesati sa depuna aplicatii in cadrul acestui nou program.”

Pana la mijlocul lunii decembrie, la sediul ADR Sud Muntenia a fost depus pentru a primi finantare din POR 2007 – 2013 un numar de 1.419 proiecte, prin care se solicita fonduri in valoare de aproximativ 6,2 miliarde de lei. Dintre acestea, au fost semnate 743 de contracte de finantare, ce au o valoare totala de aproximativ 3,3 miliarde de lei. In ceea ce priveste gradul de contractare, raportat la numarul proiectelor depuse, acesta a ajuns la 68,36%, fapt ce situeaza regiunea Sud Muntenia pe primul loc din tara.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 180