Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Guvernul va scadea TVA-ul la pachetele din turism de la 24% la 9%

In urma negocierilor cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana, partea romana a reusit sa obtina scaderea TVA-ului la pachetele din turism de la 24% la 9%.

„Extinderea reducerii TVA-ului este o veste foarte buna si rezolva o problema de competitivitate a serviciilor turistice. A fost una dintre prioritatile mandatului meu si ma bucur ca s-a rezolvat in favoarea operatorilor din turism si implicit a beneficiarilor de pachete turistice. Avantajele acestei initiative au in vedere scaderea preturilor la pachetele turistice, cresterea numarului de turisti romani si straini care aleg ca destinatie locatii din Romania, investitiile in infrastructura pe care industria le va realiza in beneficiul turistilor, dar si diversificarea ofertelor si dezvoltarea pe orizontala a economiei in zonele respective.” a declarat ministrul Florin Nicolae JIANU.

Impactul aceste reduceri a cotei de TVA

Potentialul pe piata de turism in urma implementarii acestei masuri are in vedere, conform DIMMMAT, suma de 5 miliarde de euro. De asemenea, numarul de turisti estimat a fi atrasi in achizitionarea acestui pachet este de aproximativ 500.000 si este format din cetatenii romani ce in prezent isi petrec concediile in Bulgaria si Turcia, destinatii all inclusive, precum si din cetatenii straini consumatori de astfel de pachete ce se vor orienta catre tara noastra.

Sursa: DIMMMAT

Vizualizări: 72