Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PODCA – grad de absorbtie nationala de 70,67 %

Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013 (PODCA), coordonat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), a atins, la sfarsitul lunii noiembrie, un grad de absorbtie nationala de 70,67%, raportat la totalul platilor efectuate.

Comisia Europeana a rambursat, pana in prezent, 133,25 mil. euro, reprezentand 70,09% din totalul contributiei UE alocate programului.

In cadrul programului, la aceeasi data, erau incheiate un numar de 456 de contracte de finantare, reprezentand un grad de contractare de 123% din alocarea FSE a PODCA. Din acestea, 378 reprezinta proiecte deja implementate si finalizate, ale caror activitati au contribuit la indeplinirea obiectivelor specifice ale programului.

In cadrul Comitetului de Monitorizare a PODCA, reunit luni, 8 decembrie, in Bucuresti, au fost prezentate, pe larg, informatiile cu privire la stadiul implementarii programului. La reuniune au participat, alaturi de membrii CM PODCA, reprezentanti ai Comisiei Europene si ai administratiei publice centrale si locale, mediului universitar, societatii civile si organizatiilor sindicale.

In cadrul reuniunii a fost prezentat si stadiul pregatirii noului Program Operational Capacitate Administrativa, pentru perioada 2014-2020. Varianta oficiala a noului program a fost transmisa Comisiei Europene in data de 25 august 2014, care a comunicat comentariile asupra acestuia, urmand ca, pana la finalul anului 2014, sa fie agreata versiunea finala, in vederea aprobarii acestuia la inceputul anului 2015.

Valoarea fondurilor comunitare (FSE) alocate Programului Operational Capacitate Administrativa 2014 -2020 este de 553 milioane Euro si, prin intermediul acestuia, se are in vedere finantarea de interventii care sa contribuie la atingerea obiectivului tematic 11 Consolidarea capacitatii institutionale a autoritatilor publice si a partilor interesate si o administratie publica eficienta.

Sursa: AM PODCA

Vizualizări: 175