Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AFIR va pune la dispozitia beneficiarilor LEADER preturile maximale pentru proiectele de servicii

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) va elabora o lista care va contine preturile maximale pentru proiectele de servicii finantate in cadrul Masurii 19 LEADER din cadrul PNDR 2014-2020. Lista mai sus mentionata va fi publicata pe pagina oficiala de internet a AFIR si va veni in sprijinul tuturor beneficiarilor masurilor de servicii finantate prin aceasta Masura.

Astfel, pe baza experientei acumulate in implementarea Axei LEADER in Romania in perioada 2007-2013 si in urma unei analize a acesteia la nivelul AFIR, se considera oportuna stabilirea unor plafoane maximale pentru costurile aferente proiectelor de servicii aferente Masurii 19 LEADER, in cadrul PNDR 2020. Preturile maximale vor fi utilizate atat de solicitantii de fonduri europene nerambursabile, in vederea fundamentarii bugetelor proiectelor, dar si de catre expertii AFIR pentru a verifica rezonabilitatea preturilor pe parcursul etapelor de evaluare a cererilor de finantare depuse dar si autorizare a platilor.

Lista cu preturi maximale va putea fi utilizata de catre beneficiarii proiectelor de servicii finantate prin Masura 19 LEADER, respectiv prin Sub-masurile:

  • 19.1 „Sprijin pregatitor”,
  • 19.2 „Sprijin pentru implementarea actiunilor in cadrul strategiei de dezvoltare locala”,
  • 19.3 „Pregatirea si implementarea activitatilor de cooperare ale Grupului de Actiune Locala” si
  • 19.4 „Sprijin pentru cheltuieli de functionare si animare”

Sursa: www.apdrp.ro

Vizualizări: 203