Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Depunerea de proiecte pe „Romania Start-up”: Una calda, alta rece

La Romania Start-up au fost depuse 164 de proiecte, acestea depasind cu mult bugetul programului. Ii multumesc public ministrului Eugen Teodorovici pentru intregul sprijin acordat acestui concept. E pentru prima oara cand un concept are logica in Romania”, anunta fericit in urma cu cateva zile domnul Florin Jianu, ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, referindu-se la apelul de proiecte nr. 176 „Romania Start-up” pe DMI 3.1. „Promovarea culturii antreprenoriale” (POSDRU) ce s-a derulat in perioada 10-24 noiembrie 2014.

Nu la fel de fericiti sunt, insa, acei beneficiari care au ramas „la portile ActionWeb-ului”, cu proiectele „in brate” dupa ce timp de mai multe ore au incercat (fara succes) sa incarce cererile de finantare in aplicatia care dadea erori: „In ciuda eforturilor de incarcare a cererii de finantare in ActionWeb timp de mai multe ore, cererea nu a putut fi transmisa deoarece nu am putut salva datele introduse pentru unul dintre parteneri. Aplicatia nu dadea efectiv o eroare, ci doar nu se salvau datele introduse”, ne-a transmis un aplicant pe apelul Romania Start-up care a mentionat ca a incercat sa ia legatura cu AM-ul pentru a obtine o solutie sau o explicatie: „La e-mail nu am primit nici pana azi raspuns, iar la telefon mi s-a explicat ca sunt probleme cu serverul, dar nu se poate face nimic si nici nu se prelungeste termenul de depunere”. Din pacate, scurt si la obiect.

Raspunzand unei intrebari adresate de www.fonduri-structurale.ro la conferinta „Regio – realizari si perspective in regiunea Bucuresti Ilfov” organizata ieri, 27 noiembrie 2014, de ADR Bucuresti-Ilfov, cu privire la problemele de functionare ale ActionWeb, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a dat asigurari ca se are in vedere ca procesele sa fie imbunatatite continuu in beneficiul organizatiilor care depun si implementeaza proiecte: O sa schimb regulile de 1.000 de ori daca acest lucru va simplica sistemul (...) aveti incredere ca POSDRU si toate programele operationale se vor schimba ca sistem asa cum vi le doriti. Ele vor deveni o pilda pentru celelalte state membre”.

Desi laudabile, intentiile de viitor ale Ministerului Fondurilor Europene nu-i ajuta, insa, pe cei carora erorile din ActionWeb la depunerea proiectelor pe apelul Romania Start Up le-au anulat efortul depus pentru elaborarea aplicatiilor.

www.fonduri-structurale.ro a transmis ieri, 27 noiembrie 2014, o solicitare catre AM POSDRU pentru a obtine un punct de vedere oficial cu privire la disfunctionalitatile platformei si eventualele demersuri de rezolvare a problemelor aparute. Vom reveni cu detalii cand primim raspunsul.

Intre timp, daca ati intampinat in ultima perioada probleme in utilizarea ActionWeb, atat in depunerea de proiecte, cat si in completarea informatiilor pentru raportari/rambursari etc., ne puteti impartasi experienta voastra la adresa de e-mail: info@fonduri-structurale.ro. Nu uitati sa ne detaliati si tipul de eroare sau problema cu care v-ati confruntat!

Alexandru Dragoi,
Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 321