Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Construim ”Punti comunitare”


Consiliul Judetean Alba, in calitate de beneficiar, impreuna cu partenerii Fundatia CIVITAS – Filiala Cluj-Napoca, SC Grupul de Consultanta pentru Dezvoltare DCG (Structural Consulting Group) si Asociatia Centrul pentru o Societate Durabila lanseaza proiectul “Punti comunitare”, POSDRU/168/S/6.1/146256 cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul vizeaza construirea unei retele formata din 7 structuri de economie sociala (SES-uri) in judetele Alba, Brasov si Cluj, 4 dintre acestea in mediul rural : Abrud (AB) – Brutarie traditionala; Blaj (AB) – Amenajare spatii verzi; Brasov – Club social de tenis; Ighiu (AB) – Constructii sociale; Sanpetru (BV)– Platforma media de business; Sic (CJ) – Centru mestesuguri si Apahida (CJ) – Compactare deseuri. Structurile nou create vor oferi locuri de munca pentru 42 de persoane dintre care minimum 28 apartinand grupurilor vulnerabile, acestea beneficiind si de instruire adecvata pentru a asigura conditii optime pentru o dezvoltare sustenabila. Prin intermediul proiectului, SES-urile vor beneficia de studii de marketing si oportunitati de promovare atat prin facilitarea accesului la targuri de profil, cat si in cadrul unor evenimente special dedicate promovarii economiei sociale.

“Ca raspuns la nevoile identificate in cele trei judete, cele 7 SES-uri vor oferi sansa de a se afirma profesional unor persoane care cu greu ar putea face fata competitiei datorita situatiei sociale in care se afla si ne dorim, de asemenea, ca SES-urile sa fie niste modele demne de urmat pentru alte initiative antreprenoriale.” a declarat doamna Magdalena Bene, Manager de proiect.

Pana la finalul proiectului ne dorim sa realizam :
  • 7 structuri de economie sociale inovatoare si sustenabile dezvoltate;
  • Minimum 52 de persoane, dintre care minimum 38 apartinand grupurilor vulnerabile instruite;
  • Minimum 112 persoane din care minimum 98 apartinand grupurilor vulnerabile vor beneficia de orientare si consiliere profesionala;
  • Minimum 42 de persoane integrate/reintegrate pe piata muncii;
  • Un studiu transnational cu privire la dezvoltarea economiei sociale;
  • Vizita de schimb de bune practici in domeniul economiei sociale;
  • Doua evenimente de promovare a economiei sociale.

Click aici pentru comunicat.

Persoana de contact:


Magdalena Bene
Manager de proiect
Email : cjab.146256@gmail.comVizualizări: 288