Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Eugen Teodorovici: Se discuta despre extinderea eligibilitatii cheltuielilor efectuate in perioada de programare 2007 – 2013

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a efectuat ieri, 19 noiembrie, o vizita oficiala la Bruxelles, unde a participat la reuniunea Consiliului Afaceri Generale dedicata politicii de coeziune.

In cadrul reuniunii au fost discutate doua subiecte importante: adoptarea concluziilor Consiliului cu privire la Raportul nr. 6 referitor la coeziunea economica, sociala si teritoriala, respectiv rolul politicii de coeziune in implementarea Strategiei Europa 2020.

„Fondurile europene structurale si de investitii sunt principalul instrument de combatere a efectelor crizei economice si de mentinere a cresterii sustenabile in Europa. In cadrul dezbaterii am subliniat ca trebuie depuse toate eforturile pentru a simplifica procedurile de implementare a fondurilor europene si pentru a multiplica efectul acestora in economie.

De asemenea, in cadrul reuniunii s-a discutat si despre extinderea eligibilitatii cheltuielilor efectuate in perioada de programare 2007 – 2013. Aceasta idee este sustinuta de Slovacia, dar beneficiaza si de sprijinul altor state membre. In ceea ce priveste perioada de programare 2014 – 2020, avand in vedere constrangerile bugetare, trebuie sa luam masuri urgente pentru a incepe, cat mai repede, implementarea fondurilor alocate pentru perioada de programare 2014 – 2020. Mizam pe raspunsurile prompte ale Comisiei Europene pe marginea programelor operationale prin care Romania urmeaza sa atraga fondurile alocate. Romania va incepe in acest an implementarea fondurilor europene alocate pentru perioada de programare 2014 – 2020”,
a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, dupa participarea la reuniunea Consiliului Afaceri Generale.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 101