Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Olt: Infrastructura educationala finantata printr-un proiect Regio in valoare totala de peste 2,42 milioane de euro

ADR Sud-Vest Oltenia a anuntat semnarea unui contract finantat prin POR 2007-2013, DMI 3.4 Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua.
Proiectul contractat are ca titlu Reabilitare si modernizare Grup Scolar Agricol Scornicesti, judetul Olt.

Prin acest proiect se va urmari imbunatatirea calitatii in educatie prin reabilitarea, consolidarea si dotarea scolii generale in vederea asigurarii unui proces educational la standarde europene si dezvoltarii locale durabile. Acesta contribuie la modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare. Aceasta investitie va asigura premisele imbunatatirii conditiilor de acces la educatie a copiilor din oras.

In prezent, cladirile din cadrul grupului scolar necesita reparatii capitale care sa duca la imbunatatirea desfasurarii activitatii, in conditii si la standarde europene.

Cladirile care beneficiaza de aceasta reabilitare sunt: cantina, internatul, atelierele si liceul.Fiecare cladire va fi dotata cu mobilier.

In cadrul celor doua apeluri deschise in cadrul programului Regio, Axa prioritara 3, DMI 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”, la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia, au fost depuse in total 96 de cereri de finantare, pana in prezent fiind semnate 70 de contracte, ce au o valoare totala de aproximativ 79,39 milioane Euro.

Pana la aceasta data, la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia, prin POR 2007-2013, s-au contractat 555 proiecte (din care 42 au fost reziliate). Suma solicitata pentru proiectele aflate in implementare este de 735,01 milioane Euro.

Sursa: ADR Sud-Vest Oltenia

Vizualizări: 118