Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

SASE! UNU(L) dintre numeroasele aspecte neclare in implementarea proiectelor pe 6.1, clarificat de AM!

Ieri, 13 noiembrie 2014, am primit raspunsul din partea AM POSDRU la una dintre problemele spinoase ale implementarii proiectelor pe economie sociala finantate in cadrul CPP 168 pentru a carei clarificare echipa Structural Consulting™ Group - www.fonduri-structurale.ro a adresat o solicitare catre AM la finalul lunii octombrie.

AM POSDRU ne-a confirmat faptul ca „structurile de economie sociala pot fi infiintate inclusiv in baza legislatiei privind societatile comerciale si, in mod particular ca societati cu raspundere limitata”. Intrebarea adresata AM POSDRU a venit in contextul in care, desi in Ghidul – Conditii Specifice aferent CPP 168 nu se specifica faptul ca anumite tipuri de forme juridice ar fi excluse din start, mai multi utilizatori ai portalurilor noastre de informare – www.fonduri-structurale.ro si www.proiecte-structurale.ro – care implementeaza proiecte pe CPP 168 in calitate de beneficiari si parteneri ne-au semnalat ca exista, la nivelul unora dintre OI-uri, interpretari conform carora infiintarea SES-urilor ca SRL-uri ar fi exclusa.

Raspunsul AM POSDRU ar urma, asadar, sa uniformizeze interpretarile cu privire la acest aspect la niveluri organismelor intermediare regionale.

Raman, insa, numeroase alte aspecte care trebuie clarificate cat mai curand cu privire la implementarea proiectelor pe 6.1. printre care si cele legate de cuantumul si modul de acordare a prefinantarii (in conditiile in care cea mai recenta instructiune publicata spre consultare de AM POSDRU se conditioneaza obtinerea acesteia de prezentarea unui instrument de garantare bancara), de aceste aspecte depinzand buna implementare a proiectelor aflate in derulare.

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 89