Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Guvernul a infiintat Fondul pentru dezvoltarea satului romanesc

Guvernul a decis joi, 4 octombrie, infiintarea Fondului pentru dezvoltarea satului romanesc, in scopul modernizarii si al cresterii confortului in spatiului rural, a anuntat primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu.

Primul-ministru a precizat ca a luat aceasta decizie avand in vedere semnalele pe care le-a primit in timpul deplasarilor in tara si discutiile cu primarii, cu autoritatile locale. „Dezvoltarea infrastructurii va transforma satul romanesc. Aceasta este premisa pentru asigurarea unei vieti civilizate si pentru atragerea de investitii”, a afirmat primul-ministru.

ªeful Executivului a precizat ca din acest fond vor fi finantate proiecte de investitii din infrastructura rurala: drumuri de interes local, sisteme de alimentare cu apa, de canalizare si epurare, platforme de deseuri, „Banii de la buget care vor intra in acest fond se vor alatura fondurilor europene. Am dorit sa identificam aceste sume pentru finantarea proiectelor mari, indeosebi pentru localitatile care nu dispun de resurse pentru finantarea lor. Banii vor putea fi folositi in functie de nevoile localitatilor”, a argumentat primul-ministru.

Finantarea acestui fond va fi asigurata, in cea mai mare parte, de la bugetul de stat, a aratat premierul Tariceanu. El a mentionat ca o alta sursa de finantare se va constitui din impozitul platit de contribuabili pentru transferul proprietatilor imobiliare. Prin modificarea Codului fiscal, Guvernul a decis astazi ca aceste fonduri sa intre integral la bugetul de stat, pentru a fi destinate proiectelor de dezvoltare rurala, a adaugat primul-ministru.

Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 69