Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Anul universitar a inceput cu oportunitati de cariera pentru masteranzii Academiei de Studii Economice din Bucuresti!


Investeste in oameni !
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritara 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”
Domeniul major de interventie 2.1. „Tranzitia de la scoala la viata activa”
Titlul proiectului: „Practica azi pentru a deveni managerul de maine!”
Cod contract: POSDRU/161/2.1/G/137080
Beneficiar: Academia de Studii Economice din Bucuresti

10 octombrie 2014
 


Anul universitar a inceput cu oportunitati de cariera pentru masteranzii Academiei de Studii Economice din Bucuresti!


Anul universitar abia a inceput, insa masteranzii Academiei de Studii Economice din Bucuresti pot beneficia deja de o multitudine de oportunitati de cariera, prin proiectul „Practica azi pentru a deveni managerul de maine!”, implementat de Academia de Studii Economice din Bucuresti – in calitate de beneficiar, in parteneriat cu Asociatia Nationala a Firmelor de Consultanta si Training in Management (AMCOR), Grupul de Consultanta pentru Dezvoltare DCG - Structural Consulting™ Group si Asociatia Studenti si Profesionisti in IT&C (ASPI).

Astfel, dupa ce pe perioada vacantei de vara mai mult de 10 studenti la programele de masterat ale Academiei de Studii Economice din Bucuresti au desfasurat stagii de practica in firme cu domenii de activitate corespunzatoare pregatirii studentilor, in luna octombrie alti 15 studenti au fost invitati la interviuri de selectie in vederea inceperii unor stagii de practica. Fiecare stagiar beneficiaza de indrumarea unui tutore desemnat de companie, care il va ajuta sa coreleze cunostintele teoretice dobandite pe parcursul anilor de studiu cu cerintele reale ale mediului de afaceri.

Tot in luna octombrie, in cadrul proiectului „Practica azi pentru a deveni managerul de maine” vor fi organizate doua sesiuni de consiliere pentru studentii la master, in cadrul carora acestia isi vor imbunatati aptitudinile de a-si gasi un loc de munca, dar si de a-si construi o cariera de succes. Urmare a acestor de consiliere si orientare profesionala, masteranzii vor deveni mai increzatori in fortele proprii, vor stii sa identifice locul de munca potrivit si sa se adapteze la cerintele mediului de lucru si sa devina performanti in activitatea lor profesionala.

Scopul sesiunilor de orientare si consiliere profesionala este nu doar ca masteranzii sa se integreze pe piata muncii, ci ca ei sa dobandeasca capabilitatile necesare pentru a-si dezvolta o cariera in domeniul in care s-au pregatit si de a deveni, intr-adevar, „Managerii de maine”.

Pana la finalul proiectului, 350 de masteranzi ai Academiei de Studii Economice din Bucuresti vor fi ajutati sa isi gaseasca un loc de munca corespunzator nivelului lor de pregatire prin stagii de practica, consiliere si orientare profesionala, dar si prin ateliere tematice ce vor aduce studentii fata in fata cu practicieni, manageri si antreprenori de succes.

Proiectul se deruleaza pe o perioada de 18 luni si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa Prioritara 2 – Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii, Domeniul Major de Interventie 2.1 – Tranzitia de la scoala la viata activa.

Pentru mai multe detalii, consulta www.viitor-manager.ase.ro.

Descarca
comunicatul

Anamaria Ravar,
Expert informare-promovare
Proiect POSDRU/161/2.1/G/137080
Structural Consulting™ Group – Partener 2

Vizualizări: 103