Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POSDRU: SGB devine obligatorie la solicitarea prefinantarii in cadrul proiectelor sub incidenta ajutorului de minimis. Cum sunt afectate proiectele de noua prevedere?

Conform draftului Instructiunii privind reglementarea aspectelor referitoare la procesul de monitorizare a implementarii contractelor de finantare POSDRU aflate in consultare publica in perioada 14 – 17 octombrie 2014, beneficiarii proiectelor care intra sub incidenta ajutorului de stat si de minimis vor prezenta, in premiera, odata cu intrarea in vigoare a prezentei Instructiuni, un instrument de garantare bancara pentru suma aferenta prefinantarii solicitate.

Textul instructiunii prevede la acest moment urmatoarele:

1.3. Pentru beneficiarii proiectelor care intra sub incidenta ajutorului de stat si de minimis, acestia vor prezenta in afara de documentele solicitate mai sus si o scrisoare de garantie bancara/instrument de garantare pentru suma aferenta prefinantarii solicitate, emis in conformitate cu legislatia aplicabila.
In acest sens, se vor completa si depune la sediul AM/OI/OIR POSDRU, in 2 exemplare originale, anexele:
-  Anexa 2 – Format standard cerere de prefinantare ajutor de stat/ de minimis
- Anexa 1- FIF - Formularul de identificare financiara (in format standardizat)
- Comunicarea deschiderii contului special, emisa de catre institutia financiara responsabila de deschiderea acestuia. Comunicarea de deschidere a contului va purta in mod obligatoriu data, semnatura si stampila unitatii emitente;
- Scrisoare de garantie bancara, incheiata in conformitate cu prevederile contractului de finantare.

Spune-ne parerea ta privind modul in care aceasta cerinta suplimentara va afecta organizatia pe care o reprezinti si proiectele sale completand sondajul initiat de Asociatia Beneficiarilor de Fonduri Europene - www.fonduri-structurale.ro!

Participa la sondaj!

Cu prietenie,
Echipa ABFE - www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 237