Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Imbunatatirea infrastructurii educationale din judetul Ialomita prin Regio

In data de 28 octombrie, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, Liviu Musat, a semnat un nou contract de finantare in cadrul programului Regio, pentru dezvoltarea infrastructurii educationale din judetul Ialomita.

Cu acest prilej, directorul ADR Sud Muntenia a declarat urmatoarele: „Astazi semnam ultimul contract de finantare din Programul Operational Regional 2007 – 2013 pentru municipiul Slobozia, contract ce are ca obiectiv infiintarea campusului de la Grupul Scolar „Mihai Eminescu”. Din punctul de vedere al valorii proiectului - aproape 5 milioane de euro -, acesta se situeaza pe locul al doilea in ierarhia proiectelor finantate in acest apel de cereri pentru scoli, deschis in perioada martie – iunie. Alaturi de celelalte doua proiecte, ale caror contracte au fost semnate in urma cu aproximativ doua saptamani, cererea ce vizeaza Grupul Scolar „Mihai Eminescu” intregeste zestrea municipiului Slobozia la peste 33 de milioane de lei. Ramanand in aceasta zona, as vrea sa reamintesc faptul ca in cadrul celui de-al doilea apel de proiecte deschis pentru Domeniul major de interventie 3.4, municipiul Fetesti a semnat cel mai mare contract din regiunea noastra, deci Ialomita este performera acestui nou apel de proiecte pentru scoli. Trebuie sa mentionez ca acest domeniu de finantare destinat infrastructurii scolare a fost redeschis in baza unei realocari aproape fara precedent – aproape 200 de milioane de euro din programe ce riscau sa dezangajeze sume pe anul 2014.”

Contractul, pentru care Municipiul Slobozia, judetul Ialomita, a obtinut finantare nerambursabila europeana, a fost depus in cadrul celui de-al doilea apel de proiecte, deschis in luna martie a.c. pentru Domeniul major de interventie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua” al Programului Operational Regional 2007 - 2013.

Proiectul „Campus scolar - SAM - Grupul Scolar Mihai Eminescu” are o valoare totala de 22.010.223,30 lei, din care valoarea eligibila este de 20.635.782,76 lei (fonduri FEDR – 17.540.415,35 lei; fonduri de la bugetul national – 2.682.651,75 lei; cofinantarea eligibila a beneficiarului – 412.715,66 lei). Contractul de finantare vizeaza imbunatatirea calitatii actului educational si cresterea accesului la educatie in invatamantul preuniversitar, prin infiintarea unui campus aferent nucleului de invatamant tehnic si profesional constituit in cadrul Grupului Scolar „Mihai Eminescu”. Perioada de implementare a proiectul va fi de 14 luni, timp in care, cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio, se vor executa lucrari pentru infiintarea unui campus scolar care sa indeplineasca cele mai inalte exigente educationale.

Pana in prezent, la nivelul judetului Ialomita au fost depuse in total 16 proiecte pentru reabilitarea infrastructurii educationale cu sprijin financiar acordat prin programul Regio, dintre acestea primind finantare sase contracte, ce au o valoare totala de peste 79 milioane de lei.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 127