Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Modernizarea Municipiului Vaslui – obiectiv realizat prin REGIO

Municipiul Vaslui implementeaza, incepand din anul 2010, Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU), finantat prin Axa prioritara 1 a Programului Operational Regional 2007-2013, care vizeaza imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor prin accesibilitate, mobilitate si cresterea sigurantei.

Cele cinci proiecte componente ale PIDU, in mare parte finalizate, au o valoare totala de 95.460.605. lei, din care 73.088.513 asistenta financiara nerambursabila si isi propun sa rezolve atat problemele legate de infrastructura rutiera, infrastructura sociala, dar si aspectele ce tin de estetica urbana.

Prin cele trei proiecte de infrastructura urbana, s-au reabilitat 13 strazi, impreuna cu trotuarele aferente si piste pentru biciclisti in lungime de 15000 m, a fost modernizata zona pietonala a orasului, impreuna cu spatiile verzi si a fost creat un terminal intermodal in scopul eficientizarii transportului public la nivelul municipiului. Aceste proiecte, extrem de necesare pentru vasluieni, au fost completate de investitii asupra iluminatului public, dar si a celui arhitectural (fantani arteziene, busturi statuare, spatii pietonale si de relaxare, monumente), ce fac ca Vasluiul sa se arate tuturor intr-o alta lumina.

Nevoile sociale au fost si ele luate in calcul de Primaria Vaslui, coordonator al investitiilor, iar rezolvarea lor a fost sustinuta cu ajutorul a doua proiecte din PIDU: reabilitarea a doua cladiri degradate si schimbarea destinatiei acestora in centre de servicii sociale si instalarea unui sistem de supraveghere pentru cresterea sigurantei.

Acesta este alt exemplu elocvent in care o comunitate aplica o viziune de dezvoltare integrata si, cu sprijinul finantarii obtinute prin REGIO, reuseste sa contribuie semnificativ la dezvoltarea socio-economica a orasului si la cresterea nivelului de trai a locuitorilor.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 147