Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

7 noiembrie – termenul in care se pot depune cererile de ajutor acordat exploatatiilor de agricultura ecologica

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a informat ca pana in data de 7 noiembrie 2014, inclusiv, se pot depune cererile de solicitare a ajutorului specific compensatoriu acordat exploatatiilor vegetale inregistrate in sistemul de agricultura ecologica.

Potrivit HG nr. 864/2014 ajutorul specific compensatoriu se acorda beneficiarilor prevazuti la alin. (1), care indeplinesc conditiile de eligibilitate in anul de cerere 2013 din Hotararea Guvernului nr. 759/2010 privind acordarea de ajutoare specifice pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul agricol, cu modificarile si completarile ulterioare si care au depus cerere de ajutor in anul 2013 pentru exploatatiile cuprinse intre:

  • 0,30 ha – 5 ha, inclusiv
  • 5,1 ha – 20 ha, inclusiv

Beneficiarii schemei de minimis sunt intreprinderile care detin exploatatii vegetale inregistrate in sistemul de agricultura ecologica, care se afla sub contract cu un organism de inspectie si certificare acreditat pe teritoriul Uniunii Europene/aprobat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, denumiti in continuare beneficiari, respectiv producatorii agricoli persoane fizice, persoane juridice si/sau persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale ori intreprinderi familiale constituite potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cu modificarile si completarile ulterioare.

In vederea obtinerii ajutorului de minimis, beneficiarii prevazuti la art. 4 completeaza si depun cererea pentru ajutorul de minimis in agricultura la centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucuresti, pe raza teritoriala unde se afla exploatatia.

Cuantumul sprijinului financiar reprezentand ajutor de minimis care se acorda potrivit prezentei hotarari este urmatorul:
  • 1.180 lei/exploatatie pentru exploatatiile cuprinse intre 0,30 ha – 5 ha, inclusiv;
  • 845 lei/exploatatie pentru exploatatiile cuprinse intre 5,1 ha – 20 ha, inclusiv.

Sumele reprezentand ajutoare de minimis se platesc beneficiariilor incepand cu data de 2 decembrie 2014.

Sursa: APIA

Vizualizări: 93