Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Doua scoli din Oravita si Orastie primesc fonduri nerambursabile prin Regio pentru reabilitare si extindere

ADR Vest a semnat contractele de finantare pentru reabilitarea si extinderea scolii de arte si meserii din Oravita si a scolii gimnaziale „Dominic Stanca” din Orastie. 1520 de elevi vor beneficia de infrastructura reabilitata si creata in cadrul acestor unitati de invatamant.

Cele doua proiecte, „Scoala de arte si meserii Oravita” si „Constructie corp anexa cu 8 clase in incinta Scoli Gimnaziale «Dominic Stanca» din Municipiul Orastie”, beneficiaza de finantare nerambursabila acordata prin Axa Prioritara 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale” si domeniul major de interventie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua” al POR 2007-2013.

Proiectul orasului Oravita - „Scoala de arte si meserii Oravita” se desfasoara pe o perioada de 14 luni. Prin acest proiect, se vor realiza lucrari de reabilitare si modernizare a scolii existente si se va crea un campus pentru invatamant profesional si tehnic ce va cuprinde 1 scoala cu 10 clase, 1 baza practica, 1 sala de sport, 1 camin-internat cu 98 de locuri, 10 garsoniere pentru cadrele didactice, 1 cantina si un spatiu multifunctional destinat organizarii de ateliere de lucru, concursuri, activitati de lectura si vizionarii de filme documentare. Valoarea totala a proiectului este de 19 milioane lei, iar valoarea finantarii nerambursabile este de aproape 10 milioane lei.

Proiectul municipiului Orastie si al scolii gimnaziale «Dominic Stanca» din Orastie - „Constructie corp anexa cu 8 clase in incinta Scoli Gimnaziale «Dominic Stanca» din Municipiul Orastie” – va fi implementat pe parcursul a 14 luni. Prin implementarea acestui proiect se va extinde unitatea de invatamant primar si gimnazial prin construirea unui corp anexa unde vor fi 8 noi sali de clasa. Valoarea totala a proiectului este de 2.5 milioane lei lei, din care aproape jumatate o reprezinta valoarea finantarii nerambursabile.

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 191