Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Colegiu din judetul Neamt, reabilitat cu fonduri europene!

Colegiul National „Roman-Voda”, institutie de invatamant emblematica pentru judetul Neamt, va fi modernizat printr-un proiect REGIO. Contractul Reabilitarea, modernizarea si dezvoltarea Colegiului National “Roman-Voda” – corp B, in vederea imbunatatirii calitatii infrastructurii educationale a fost semnat in data de 14 octombrie de parteneriatul dintre Municipiul Roman si Colegiul National „Roman-Voda", in calitate de beneficiar si ADR Nord-Est, in calitate de Organism Intermediar si are o valoare totala de aproximativ 5,13 milioane lei, din care 4,46 milioane lei reprezinta finantare europeana nerambursabila prin POR 2007-2013.

Lucrarile de consolidare a cladirii, dar si de reabilitare a arhitecturii si instalatiilor Corpului B al Colegiului National „Roman - Voda" vor demara in curand, pentru a se asigura finalizarea proiectului pina la 31 decembrie 2015, conform termenilor contractuali.

Cladire cu o insemnata valoare istorica si detalii de arhitectura deosebita, clasificata ca monument istoric de patrimoniul local, Corpul B al Colegiului National „Roman - Voda" a fost construit intre 1921 si 1923, la cererea printeselor Maria Sturza si Ecaterina Cantacuzino, mama si fiica, pentru ca aici sa functioneze un liceu de fete. Documentele vremii vorbesc ca au fost utilizate un milion de caramizi, pentru care argila a fost excavata de pe un teren, pe care cele doua printese l-au primit de la Primaria Roman in acest scop.

Cererea de finantare pentru acest proiect a fost depusa in aprilie 2014, pentru DMI 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua” – apel 2014, si se estimeaza ca peste 1.550 de elevi vor beneficia de conditii de siguranta si confort sporite in cadrul unitatii de invatamant.

Sursa: ADR Nord-Est

Vizualizări: 117