Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Spitalul Judetean Vaslui s-a insanatosit prin REGIO

Saptamana aceasta a fost inaugurata la Vaslui o ampla investitie finantata prin REGIO in domeniul sanatatii, cu impact major asupra comunitatii. Printr-un proiect in valoare totala de 71 milioane lei, din care 56 milioane lei asistenta financiara nerambursabila, derulat de Judetul Vaslui, Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui s-a transformat dintr-o unitate medicala cu uriase nevoi si probleme de infrastructura medicala intr-un reper pe harta sanatatii din Regiunea Nord-Est.

Identificat in urma evaluarii Ministerului Sanatatii ca fiind un obeictiv de investitie prioritar in Regiunea Nord-Est, Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui a facut obiectul contractului de finantare semnat in anul 2010 pentru POR, DMI 3.1. Reabilitarea/ modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate” incheiat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est.

Saloane cu cinci paturi si bai proprii, lifturi si paturi noi, aparatura medicala moderna si o fatada prietenoasa sunt doar cateva dintre aspectele pe care pacientul sau vizitatorul le sesizeaza la o prima vedere. Investitia, insa, a fost una de amploare, ce a vizat lucrari de reabilitare si modernizare exterioare si interioare, imbunatatirea eficientei energetice a cladirii, prin realizarea de termosisteme si modernizarea sistemului de incalzire, constructia unei scari suplimentare de evacuare in caz de incendiu, dar si imbunatatrea facilitatilor pentru persoane cu dizabilitati locomotorii.

In plus, dotarea spitalului cu aparatura medicala noua si instalarea sistemului de avertizare sora-bolnav au generat o crestere a performantei actului medical, iar achizitionarea mobilierului nou si modernizarea vestiarelor au condus la imbunatatirea condiitiilor de munca pentru personalul sanitar.

Sursa: ADR Nord-Est

Vizualizări: 112