Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministerul Fondurilor Europene a trimis Comisiei Europene Programul Operational Infrastructura Mare 2014 - 2020

Ministerul Fondurilor Europene a trimis oficial Comisiei Europene, prin sistemul informatic de comunicare – Structural Funds Communication (SFC 2014), propunerea pentru Programul Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020, in data de 15 octombrie. Acest program are o alocare financiara de aproximativ 9,41 miliarde de euro, promovand investitii de interes national din domeniile transporturi, mediu, managementul riscurilor si energie.

„Trimiterea propunerii oficiale a Programului Operational Infrastructura Mare reprezinta un pas important pentru Romania, avand in vedere provocarile de dezvoltare din perioada 2014 - 2020, precum si experienta din perioada 2007 -2013, care demonstreaza importanta unei coordonari eficiente si a unei viziuni strategice in promovarea infrastructurii nationale. Avand in vedere complexitatea acestui program, mizam pe sprijinul Comisiei Europene in derularea unui dialog cat mai eficient si pragmatic pentru a putea aproba programul intr-un termen cat mai strans. Totodata, le multumim colegilor de la Ministerul Transporturilor, de la Ministerul Mediului si de la Ministerul Economiei pentru buna colaborare in finalizarea acestui document”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

In perioada 2014 – 2020, Ministerul Fondurilor Europene va coordona direct urmatoarele programe: Programul Operational Infrastructura Mare, Programul Operational Capital Uman, Programul Operational Competitivitate, Programul Operational Asistenta Tehnica, respectiv Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate.

Programul Operational Capital Uman a fost transmis in data de 6 august, Programul Operational Competitivitate - in data de 28 iulie, Programul Operational Asistenta Tehnica - in data de 25 iulie, iar Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate – in data de 13 septembrie.

Descarca
POIM

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 125