Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POSDRU: Perioada de depunere a proiectelor pe DMI 6.1., prelungita pana pe 20 octombrie!

AM POSDRU a anuntat astazi, 13 octombrie 2014, ca sesiunea de incarcare a propunerilor de proiecte in cadrul celui de al doilea apel dedicat dezvoltarii economiei sociale va fi deschisa pana in data de 20 octombrie a.c., ora 16.00. Perioada in care pot fi depuse propunerile de proiecte a fost prelungita cu cinci zile in contextul in care sistemul informatic Action Web a prezentat unele deficiente de functionare in zilele de 1 si 2 octombrie.

„Am decis deschiderea unei noi cereri de proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale datorita interesului manifestat de solicitanti in cadrul primului apel. Cei care in trecut nu au reusit sa depuna proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale sau carora le-au fost respinse cererile de finantare avand in vedere complexitatea apelului au acum o sansa in plus sa contracteze finantari. Pentru acest nou apel de proiecte am alocat fonduri cu o valoare de 100 milioane de euro pentru dezvoltarea economiei sociale din fondurile UE de care dispunem prin POSDRU. Cred in rolul statului in reducerea inegalitatilor si sunt convins ca aceste proiecte vor reusi sa creeze locuri de munca pentru persoanele din grupurile vulnerabile, in special pentru cele care traiesc in mediul rural”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Primul apel de proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale s-a desfasurat in perioada 28 iulie - 11 august a.c. si a avut un buget de 200 milioane de euro. In data de 22 septembrie a.c., au fost semnate contractele de finantare pentru primele 63 de proiecte evaluate in cadrul apelului lansat in data de 28 iulie a.c. Proiectele semnate au un buget de aproximativ 82 milioane de euro, din care fondurile UE reprezinta peste 66 milioane de euro.

„Am ales sa semnam proiectele care au obtinut 80 de puncte inainte de finalizarea evaluarii tuturor propunerilor de proiecte depuse deoarece nu exista nici un motiv real sa asteptam incheierea verificarii tuturor cererilor de finantare. Mai mult, sa semnam cat mai repede proiectele eligibile pentru ca banii europeni sa ajunga cat mai repede la cei care au nevoie de ei”, a explicat ministrul Fondurilor Europene.

Autoritatea de Management POS DRU a publicat in data de 30 septembrie a.c., a doua lista cu propunerile de proiecte care s-au calificat pentru a obtine finantare europeana. Conform prevederilor Ghidului solicitantului, au fost selectate propunerile de proiecte care au obtinut minimum 70 de puncte in cadrul procesului de evaluare. Pe lista sunt 45 de proiecte, cu un buget de aproximativ 47 milioane de euro, din care fondurile europene reprezinta peste 45,7 milioane de euro.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 115