Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Un nou contract de finantare pentru Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara „Situatii de Urgenta Sud Muntenia”

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara „Situatii de Urgenta Sud Muntenia”, in calitate de beneficiar, a primit asistenta financiara europeana in cadrul programului Regio, Axa prioritara 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, DMI 3.3 „Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta”. Proiectul „Achizitie echipamente pentru interventii de urgenta in conditii de iarna (autofreze de zapada), in regiunea Sud Muntenia” vizeaza cresterea calitatii serviciilor pentru siguranta publica si de asistenta medicala in situatii de urgenta la nivelul tuturor celor sapte judete ale regiunii Sud Muntenia. Cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio, intr-o perioada de 15 luni, bazele operationale din judetele Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Teleorman vor fi dotate cu sapte echipamente pentru interventii de urgenta in conditii de iarna (autofreze de zapada). Astfel, se va imbunatati capacitatea de raspuns in situatii de urgenta pe timp de iarna, prin asigurarea accesului si reducerea timpului de interventie pentru acordarea primului ajutor calificat in situatii de urgenta.

Valoarea totala a contractului de finantare este de 6.354.599,99 lei, din care 5.401.409,99 lei reprezinta fonduri FEDR, 826.098 de lei este valoarea nerambursabila din bugetul national, iar 127.092 lei este cofinantarea eligibila a beneficiarului.

Implementarea acestui proiect va conduce la intarirea colaborarii dintre judetele regiunii Sud Muntenia si a regiunii cu judetele limitrofe, in perspectiva imbunatatirii sigurantei populatiei si a bunurilor din aceste zone in cel mai scurt timp posibil.

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara „Situatii de Urgenta Sud Muntenia” a mai primit asistenta nerambursabila Regio pentru alte doua proiecte: „Achizitie echipamente specifice pentru imbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie in situatii de urgenta si pentru acordarea asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat, in regiunea Sud Muntenia” si „Achizitie echipamente specifice pentru imbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie in situatii de urgenta si pentru acordarea asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat, in regiunea Sud Muntenia – Etapa a II-a”. Valoarea totala a acestor contracte este de peste 71,5 milioane de lei, din care asistenta nerambursabila solicitata este de peste 62,2 milioane de lei.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 205