Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri Regio pentru modernizarea infrastructurii educationale din judetul Giurgiu

Pe 7 octombrie, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Musat, a semnat cel de-al doilea contract de finantare in cadrul programului Regio, pentru dezvoltarea infrastructurii educationale din judetul Giurgiu.

Proiectul pentru care comuna Vanatorii Mici din judetul Giurgiu a castigat finantare nerambursabila europeana, a fost depus in cadrul celui de-al doilea apel de proiecte, deschis in luna martie a.c. pentru Domeniul major de interventie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua” al POR 2007 - 2013.

Proiectul „Reabilitare pentru cresterea eficientei energetice a Scolii Primare nr. 5, satul Poiana lui Stanga, comuna Vanatorii Mici, judetul Giurgiu”, al carui beneficiar este UAT Vanatorii Mici, are o valoare totala de 527.236,55 lei, din care valoarea eligibila este de 510.207,36 lei (fonduri FEDR – 433.676,26 lei; fonduri de la bugetul national – 66.326,95 lei; cofinantarea eligibila a beneficiarului – 10.204,15 lei). Contractul de finantare vizeaza imbunatatirea calitatii procesului educational si cresterea gradului de confort pentru cei 75 de elevi inscrisi la Scoala Primara nr. 5 din satul Poiana lui Stanga, comuna Vanatorii Mici. Intr-un interval de 12 luni, cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio, se vor executa lucrari de anvelopare a cladirii scolii in vederea implementarii masurilor de eficienta energetica, a imbunatatirii conditiilor de confort interior, a reducerii consumurilor energetice, a costurilor de intretinere si a emisiilor poluante generate de producerea, transportul si consumul de energie.

Pana in prezent, la nivelul judetului Giurgiu au fost depuse in total sapte proiecte pentru reabilitarea infrastructurii educationale cu sprijin financiar acordat prin programul Regio, dintre acestea primind finantare doua contracte, ce au o valoare totala de peste 4 milioane de lei.

Sursa: ADR Muntenia

Vizualizări: 119