Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POSDRU: Un nou Ghid Conditii Specifice lansat spre consultare publica!

Ministerul Fondurilor Europene, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), a anuntat lansarea in consultare publica a ghidului pe DMI 1.3. „Dezvoltarea carierei didactice”.

"Am alocat peste 50 milioane de euro pentru a sprijini profesorii Romaniei, prin intermediul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Cadrele didactice care vor urma cursuri de formare profesionala vor primi un stimulent in valoare de minimum 150 de euro, urmand sa vedem, in functie de alocarea financiara, daca putem acorda o suma putin mai mare, de 160 de euro, pentru cumpararea de materiale didactice. Am gasit solutia sa folosim fondurile europene pentru a-i ajuta pe dascalii nostri”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Obiectivul operational vizat este dezvoltarea oportunitatilor de cariera si sprijin pentru profesori in vederea asigurarii unui inalt nivel de calificare a cadrelor didactice. Va fi finantat un proiect sistemic, cu implementare la nivel national, care va sustine formarea initiala si continua a cadrelor didactice si a resurselor umane din educatie, respectiv va sprijini debutul in cariera si dezvoltarea carierei didactice.

In cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte, beneficiar eligibil unic va fi Ministerul Educatiei Nationale, iar depunerea unei cereri de finantare se poate realiza impreuna cu parteneri sociali din educatie si din zona formarii profesionale.

In cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte sunt vizate cadrele didactice din invatamantul preuniversitar si universitar. Printre activitatile eligibile se numara dezvoltarea, acreditarea/ autorizarea si furnizarea de programe de formare si de perfectionare pentru persoanele din grupurile tinta, inclusiv formarea la distanta, dezvoltarea sistemelor de stimulente si de sprijin financiar pentru debutul si dezvoltarea carierei didactice etc.

Ministerul Fondurilor Europene asteapta propuneri si sugestii pe marginea acestui document pana la data de 15 octombrie, ora 12.00, la urmatoarea adresa de e-mail: consultareGSCS@fonduri-ue.ro.

Descarca Ghidul

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 133