Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Update: MFE selecteaza membrii Comitetului de Coordonare pentru Managementul Acordului de Parteneriat 2014 – 2020

Ministerul Fondurilor Europene a inceput demersurile pentru constituirea Comitetului de Coordonare pentru Managementul Acordului de Parteneriat 2014 - 2020 (CCMAP).

„Comitetul de Coordonare pentru Managementul Acordului de Parteneriat 2014 - 2020 va fi primul nivel de coordonare strategica a utilizarii fondurilor europene de care dispune Romania in perioada de programare 2014 – 2020. Acest for va asigura analiza coerenta interventiilor si complementaritatea acestora in toate fazele implementarii. In consecinta, invit toate organizatiile din mediul public si privat, interesate de cheltuirea eficienta a celor 43 miliarde de euro de care dispune tara noastra in perioada de programare sa isi depuna candidaturile in vederea selectarii membrilor care vor constitui acest for de coordonare a implementarii fondurilor europene”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Membrii CCMAP vor fi selectati din randul reprezentantilor societatii civile la nivel national, regional sau local precum si din randul altor parteneri economici si sociali. Pentru selectarea membrilor CCMAP, Ministerul Fondurilor Europene a invitat organizatiile interesate sa isi exprime interesul privind participarea la acest Comitet, prin completarea formularului online disponibil pe site-ul MFE

UPDATE 20.10.2014: Termenul limita pentru completarea acestuia este 22 octombrie.

In cadrul procesului de selectie Ministerul Fondurilor Europene va avea in vedere reprezentarea echilibrata a domeniilor relevante pentru implementarea fondurilor europene structurale si de investitii, expertiza si experienta, organizatiile selectate urmand sa fie implicate activ in coordonarea strategica. Totodata, Ministerul Fondurilor Europene precizeaza ca in cazul in care partenerii economici si sociali sau organismele care reprezinta societatea civila fac parte dintr-o organizatie de tip confederativ general/ sectorial, nu vor fi luate in considerare expresiile de interes transmise individual de catre membrii acestora.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 183