Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Au fost semnate 5 contracte de finantare pentru reabilitarea scolilor din judetul Arad prin Regio - POR

Saptamana trecuta a avut loc in Sala de Conferinte a Consiliului Judetean Arad semnarea primelor cinci contracte de finantare – din cadrul celui de-al doilea apel de proiecte - pentru reabilitarea scolilor din judetul Arad. Cele cinci contracte de finantare au fost semnate pentru proiectele de reabilitare ale scolilor din comunele Conop, Dieci, Ghioroc, Sintea Mare si Siria.

Finantarea nerambursabila se acorda in cadrul axei prioritare 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale” si a domeniului major de interventie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”al Regio-Programul Operational Regional (Regio-POR) – cel de-al doilea apel de proiecte.

Cele cinci proiecte pentru care au fost semnate contractele de finantare vizeaza reabilitarea cladirilor in care isi desfasoara activitatile institutiile de invatamant, adaptarea acestora la standarde europene prin cresterea gradului de siguranta si confort si o crestere a gradului de acces pentru persoanele cu nevoi speciale. Implementarea acestora se va face pe parcursul a 14 luni pentru scolile din comunele Conop, Ghioroc, Sintea Mare si Siria si pe parcursul a 12 luni pentru scoala generala din comuna Dieci.

Valorile totale ale acestor proiecte de reabilitare si finantarile nerambursabile acordate prin semnarea contractelor de finantare, sunt urmatoarele:

  • proiectul comunei Conop „Reabilitare unitate de invatamant - scoala si gradinita in loc. Milova, Comuna Conop, Jud. Arad”are o valoare totala de 636.754,17 lei si o valoare a finantarii nerambursabile de 278.149,08 lei
  • proiectul comunei Dieci „Reabilitare si modernizare Scoala Generala cu clasele I-VIII Dieci”are o valoare totala de 611.451,09 lei si o valoare a finantarii nerambursabile de 594.117,94 lei
  • proiectul comunei Ghioroc „Reabilitare Scoala Generala Ghioroc”are o valoare totala de 610.746,80 lei si o valoare a finantarii nerambursabile de 592.090,32 lei
  • proiectul comunei Sintea Mare „Reabilitare scoala generala clasele I-VIII, Comuna Sintea Mare”are o valoare totala de 1.597.667,83 lei si o valoare a finantarii nerambursabile de 981.474,41 lei
  • proiectul comunei Siria „Reabilitare si modernizare Scoala Generala cu clasele I-VIII Galsa”are o valoare totala de 643.780,60 lei si o valoare a finantarii nerambursabile de 596.056,18 lei.

Ca urmare a implementarii acestor proiecte, se estimeaza ca un numar de 1.023 de elevi vor beneficia de rezultatele obtinute.

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 171