Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comisia Europeana a acceptat Master Planul General de Transport pentru dezbatere publica

Reprezentantii Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial Transport 2007-2013 (AM POST) s-au intalnit in perioada 16-18 septembrie 2014 cu reprezentantii Comisiei Europene, pentru a analiza Varianta finala revizuita a Raportului privind Master Planul General de Transport pe termen scurt, mediu si lung.

In cadrul acestei intalniri, Comisia Europeana a acceptat ca Master Planul General de Transport sa fie supus dezbaterii publice.

Pana la organizarea sedintelor publice, reprezentantii Comisiei au recomandat AM POST adoptarea unor masuri precum:

  • Imbunatatirea metodologiei de elaborare a Master Planului, prin adaugarea unor scenarii alternative de testare a proiectelor de transport, care sa includa criterii de selectie ce vizeaza performanta economica, apartenenta la reteaua TEN-T Core, precum si criterii de mediu;
  • Revizuirea valorilor estimate pentru fiecare proiect in parte;
  • Asumarea reformei feroviare, care presupune punerea accentului pe o retea feroviara redusa, introducerea serviciilor competitive pentru pasageri, a unui sistem de responsabilizare pentru performanta si a unui program de crestere a eficientei;
  • Acordarea unei atentii sporite proiectelor care inchid coridoarele europene de transport in actuala perioada de programare.

Master Planul General de Transport va fi facut public in data de 1 octombrie 2014, odata cu prezentarea acestuia in cadrul sedintei Comisiilor reunite de transport ale Parlamentului Romaniei.

Calendarul dezbaterilor cuprinde sedinte publice organizate de AM POST pentru fiecare domeniu de transport, dupa cum urmeaza:
  • 7 octombrie: rutier;
  • 9 octombrie: feroviar;
  • 13 octombrie: naval;
  • 15 octombrie: aerian si intermodal.

Detalii organizatorice cu privire la ora si locul de desfasurare a sedintelor vor fi comunicate de AM POST tuturor celor interesati.

Persoane de contact:
Anca Enachescu – AM POST, fax: 021 319 61 78, e-mail: postransport@mt.ro

Sursa: AM POST

Vizualizări: 97