Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania – Bulgaria 2014-2020 a fost transmis Comisiei Europene

Romania si Bulgaria au transmis oficial viitorul Program transfrontalier catre Comisia Europeana. Conform regulamentelor CE va analiza documentul in cel mult 6 luni, iar ulterior structurile programului vor lansa apelurile pentru propuneri de proiecte.

Aria eligibila a noului program include judetele Constanta, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi din Romania si districtele Vidin, Vratsa, Montana, Pleven, Veliko Tarnovo, Ruse, Silistra, Dobrich din Bulgaria.

Bugetul total al noului Program este de 258.504.125 Euro (215.745.513 Euro FEDR). Cinci axe prioritare (cu exceptia celei de asistenta tehnica) vor finanta proiecte in domeniul transportului durabil, protectiei mediului, promovarii adaptarii la schimbarile climatice, prevenirii si managementului riscurilor, promovarii ocuparii fortei de munca si consolidarii capacitatii institutionale a autoritatilor publice si a actorilor relevanti din aria eligibila.

Autoritatea de Management ramane in Romania (MDRAP), Autoritatea Nationala este Ministerul Dezvoltarii Regionale din Bulgaria iar Secretariatul comun va fi la Calarasi (Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Calarasi pentru Granita Romania-Bulgaria) cu o sucursala la Ruse. Autoritatea de Audit din Romania va fi responsabila cu auditul Programului. Autoritatea de Management va prelua, de asemenea, si rolul de Autoritate de Certificare.

Sursa: MDRAP

Vizualizări: 184