Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Timisoara: O noua finantare prin Regio pentru reabilitarea termica a blocurilor de locuinte

Pe 22 septembrie a avut loc semnarea contractului de finantare pentru reabilitarea a 6 blocuri de locuinte din municipiul Timisoara - „Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte din Municipiul Timisoara, pentru familii cu un venit mediu sub 350 euro/luna – faza 4”. Finantarea nerambursabila se acorda in cadrul axei prioritare 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere” si a DMI 1.2 „Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte” al Regio-POR. Acest domeniu major a fost introdus in cadrul programului incepand cu finalul anului 2012, cand au fost alocate fonduri nerambursabile pentru reabilitarea blocurilor de locuinte.

Evenimentul a prilejuit semnarea celui de-al patrulea astfel de contract de finantare pentru reabilitarea termica a blocurilor de locuinte din Timisoara. Cele 4 contracte de finantare semnate pana in prezent insumeaza o valoare totala de 27,4 milioane lei si o valoare a finantarii nerambursabile de 15,6 milioane lei, cuprinzand 26 de blocuri si 1471 apartamente.

Cererea de finanatare „Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte din Municipiul Timisoara, pentru familii cu un venit mediu sub 350 euro/luna – faza 4” vizeaza reabilitarea a 6 blocuri de locuinte cu 502 apartamente, pe parcursul a 12 luni de implementare a proiectului contractat. Blocurile de locuinte incluse in cadrul acestui proiect se afla pe Calea Sagului si pe bulevardul 16 Decembrie 1989.

Valoarea totala a cererii de finantare contractate este de 8,8 milioane lei iar 5 milioane lei reprezinta valoarea finantarii nerambursabile.

Reabilitarea termica ce va fi realizata prin semnarea contractului de finantare vizeaza reducerea costurilor beneficiarilor si imbunatatirea conditiilor de viata a locatarilor prin cresterea performantei energetice a cladirilor, dar si utilizarea eficienta a consumului de energie si realizarea economiilor anuale de energie pentru incalzire mai mari de 40%.

Aceasta cerere de finantare - „Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte din Municipiul Timisoara, pentru familii cu un venit mediu sub 350 euro/luna – faza 4” - face parte dintr-o serie de 7 cereri de finantare (incluzand 53 de blocuri) depuse, pana in prezent, de catre Municipiul Timisoara in vederea obtinerii de fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea termica a blocurilor.

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 136