Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POSDRU, CPP 168: Primele contracte de dezvoltarea economiei sociale semnate astazi, la Guvern

Astazi, 22.09.2014, a avut loc la Palatul Victoria semnarea unor noi contracte de finantare in cadrul POSDRU 2007-2013. La “mini-ceremonie” au luat parte premierul Victor Ponta, ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, si ministrul muncii, Rovana Plumb .

“In primul si in primul rand, POSDRU a fost unul din - era sa zic, in urma cu cativa ani, din cosmarurile noastre - din fericire, unul din pariurile pe care pe care le-am castigat, un program nu doar suspendat, dar un program care a chinuit pe foarte multa lume si care a irosit foarte multe resurse. Din momentul in care am reusit sa-l deblocam, si aici vreau sa spun, pentru ca, in general, pentru cei care pleaca nu prea sunt cuvinte de lauda, dar comisarul Andor (n.r. comisarul european pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune), alaturi de noi toti cei de aici din Bucuresti, ne-a ajutat foarte tare sa deblocam POSDRU, este un program operational de care au nevoie exact cei care au cea mai mare nevoie. Si, din acest punct de vedere, primul mesaj pe care am vrut sa-l dam prin aceasta mini ceremonie a fost mesajul ca merge mai departe programul, ca se semneaza noi contracte, ca sunt programe in derulare. Uneori cursul politic incurca munca obisnuita. "Nu se ia niciun ban european, nu se face nimic" - ba da, se face, se fac lucruri bune si vreau sa va indemn, si pe beneficiarii programului si pe cei care il gestioneaza, sa aveti grija ca aceste programe sa mearga mai departe, sa ne pregatim in acelasi timp pentru 2014-2020”, a declarat Victor Ponta in cadrul evenimentului.

“Al doilea mesaj mai important decat primul este acela ca avem o datorie, la nivel european si la nivel national, sa dezvoltam toate programele si proiectele de economie sociala, de sprijin pentru persoanele dezavantajate. Eu cred ca o societate moderna este o societate in care nu doar cei puternici sau cei care stiu sa razbata in viata trebuie sa traiasca. Dimpotriva, trebuie sa traim toti. Asta inseamna o societate incluziva si de aceea cred ca toate programele si proiectele pe care le desfasuram in acest sens fac foarte bine societatii in ansamblu, nu doar beneficiarilor. Cred ca toti ne simtim mai bine daca stim ca se pot crea locuri de munca. Eu am avut ocazia, la Baia Mare, mi-am adus aminte pentru ca a vorbit domnul Salagean, sa vad ceea ce, poate in urma cu cativa ani parea o utopie, sa vad o intreprindere sociala in care persoane cu dizabilitati lucreaza ca orice fel de alt angajat. Isi castiga un venit, au drepturi egale, au conditii egale si m-am simtit foarte mandru ca putem, ca societate, sa oferim aceste oportunitati egale pentru toti membri societatii.

Asa incat nu pot decat sa va multumesc celor care ati aplicat, celor care beneficiati si sa va spun ca trebuie sa facem mai mult. Doamna ministru imi spunea ca legea privind economia sociala este in Parlament si speram ca in luna octombrie sa fie aprobata. Partea de legislatie trebuie perfectionata. Mai departe, partea de sistem administrativ, unde intotdeauna va fi ceva de imbunatatit pentru ca solicitarile dumneavoastra sa fie procesate mai rapid si ca accesul sa fie mai facil”, a completat Victor Ponta.

Elemente de context

Vineri, 19.09.2014, AM POSDRU a publicat lista cu primele proiecte aprobate in cadrul procesului de evaluare si selectie aferente cererii de propuneri de proiecte 168 (DMI 6.1 – Dezvoltarea Economiei Sociale).

Raluca Preluca,
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 151