Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Head-start in cariera pentru studentii economisti ai Universitatii de Vest!


Investeste in oameni !
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritara 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”
Domeniul major de interventie 2.1. „Tranzitia de la scoala la viata activa”
Titlul proiectului: „Acces la o cariera de succes”
Cod contract: POSDRU/161/2.1/G/134815
Beneficiar: Universitatea de Vest din Timisoara

 
22 septembrie 2014


COMUNICAT DE PRESA

Pentru 20 de studenti economisti ai Universitatii de Vest din Timisoara, anul universitar va incepe cu o saptamana mai devreme. Nu oricum, ci prin educatie non-formala, schimb de experienta si interactiune cu mediul de business!

Toate acestea vor avea loc in contextul organizarii, in cadrul proiectului „Acces la o cariera de succes!” - POSDRU/161/2.1/G/134815, a unui atelier integrat de schimb de bune practici si dezvoltare a competentelor, atelier la care vor participa 20 de studenti de la Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor.

Atelierul se va desfasura in perioada 22-26 septembrie, la Eselnita - judetul Mehedinti si va aduce studentii economisti fata in fata cu reprezentanti ai mediului de afaceri. Astfel, participantii la atelier vor avea oportunitatea de a afla, direct de la manageri de top si antreprenori de succes, ce isi doresc angajatorii de la tinerii absolventi, cum sa se prezinte la un interviu, cum sa isi construiasca o cariera solida si care sunt beneficiile antreprenoriatului, ca alternativa la angajarea in mediul public sau privat. Interactiunea cu practicienii va fi complementata de exercitii de simulare a afacerilor, astfel incat studentii sa se familiarizeze cu provocarile lucrului in echipa, concurentei acerbe de pe piata si luarii unor decizii informate in timp scurt.

Evenimentul din luna septembrie este primul dintre cele doua ateliere integrate de schimb de bune practici si dezvoltare a competentelor organizate prin proiectul „Acces la o cariera de success!”. Organizarea celor doua ateliere faciliteaza formarea in randul studentilor Universitatii de Vest a unor competente practice relevante pentru piata actuala a muncii, deprinderea unor bune practici de dezvoltare profesionala deja validate de practicieni din mediul de afaceri, precum si dobandirea unor abilitati de tipul „soft-skills” - comunicare, lucru in echipa, negociere - care sa le permita studentilor sa se adapteze la mediul de lucru al unei companii si sa performeze in activitatea profesionala viitoare.

Proiectul „Acces la o cariera de succes” este implementat de Universitatea de Vest din Timisoara, in calitate de beneficiar, in parteneriat cu Grupul de Consultanta pentru Dezvoltare DCG - Structural Consulting™ Group, fiind finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul se desfasoara pe parcursul a 18 luni, in perioada aprilie 2014 – octombrie 2015, si isi propune crearea unui cadru flexibil, inovator si functional de integrare pe piata muncii pentru 353 studenti si masteranzi ai Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.

Descarca Comunicatul

Mirela Sacalus,
Expert informare-comunicare
Proiect POSDRU/161/2.1/G/137080
Structural Consulting™ Group – Partener

Vizualizări: 162