Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MFEur a transmis catre CE Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014 - 2020

Ministerul Fondurilor Europene a trimis oficial Comisiei Europene Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014 – 2020, prin sistemul informatic de comunicare – Structural Funds Communication (SFC)‎, in data de 13 septembrie a.c. Prin acest program vor fi distribuite alimente si asistenta de baza celor mai dezavantajate persoane din Romania.

Pentru acordarea acestor ajutoare Romania beneficiaza de fonduri europene in valoare de 442,5 milioane de euro, conform Acordului de Parteneriat 2014 – 2020, aprobat de Comisia Europeana in data de 6 august 2014. Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate va fi coordonat in perioada 2014 – 2020 de Ministerul Fondurilor Europene, in calitate de Autoritate de Management.

„Ministerul Fondurilor Europene a trimis acest program Comisiei Europene si, datorita discutiilor informale cu reprezentantii Comisiei Europene pe marginea documentului, mizez pe aprobarea acestuia intr-un timp scurt astfel incat Romania sa acorde inca din acest an persoanelor sarace ajutoarele finantate de UE si de Guvernul Romaniei pentru perioada de programare 2014 – 2020”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Conform programului, operatiunile de distribuire de alimente in teritoriu se vor baza pe emiterea unor cupoane individuale pe care le va primi, acasa, fiecare persoana care face parte din grupul tinta. Cupoanele vor fi tiparite de Imprimeria Nationala, nu vor avea valoare financiara, dar vor avea elemente de siguranta pentru a impiedica falsificarea acestora.

Cuponul va fi inscriptionat cu numele si prenumele persoanei respective, CNP, componenta cosului alimentar si data de valabilitate a cuponului.

Ministerul Fondurilor Europene va realiza licitatia pentru alimente conform prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii. Achizitia alimentelor va fi impartita in loturi pentru a evita sincopele cauzate de eventualele contestatii. Astfel, vor fi derulate proceduri de achizitii publice pentru asigurarea alimentelor necesare pe loturi, la nivelul a cate doua - cinci judete, respectiv pentru Bucuresti-Ilfov.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 121