Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost aprobat Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania - Serbia 2014-2020!

Comitetul Comun de Monitorizare a aprobat, prin procedura scrisa, varianta finala a Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania - Serbia pentru perioada 2014-2020. In perioada imediat urmatoare, documentul va fi aprobat de catre guvernele celor doua tari participante in program si va fi transmis Comisiei Europene pentru aprobare.

De asemenea, pana la finalul anului 2014, va fi elaborat ghidului aplicatului, urmand ca primul apel pentru propuneri de proiecte sa fie lansat in prima jumatate a anului 2015. Viitorul Program de Cooperare Transfrontaliera Romania – Serbia, ce va fi implementat in perioada de programare 2014-2020, continua finantarea cooperarii transfrontaliere in zona de granita romano-sarba, prin intermediul Instrumentului de Asistenta pentru Preaderare (IPA II), cu sprijinul UE si al guvernelor celor doua state.

Aria eligibila a viitorului Program este constituita din judetele Timis, Caras Severin si Mehedinti (din Romania) si districtele Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Braničevski, Borski, Podunavski (din Republica Serbia).

Categoriile de beneficiari eligibili sunt: autoritati publice locale si regionale si alte organisme publice; sucursale ale autoritatilor publice nationale (inregistrate si operationale in zona eligibila); institutii medicale; institutii de invatamant; organisme non-profit si ONG-uri; organizatii religioase, infiintate legal, in conformitate cu legislatia nationala in vigoare; camere de comert; muzee, institutii culturale, sportive si turistice.

In perioada 2014-2020, vor putea fi finantate proiecte in domeniile promovarii ocuparii fortei de munca si serviciilor, pentru o crestere favorabila incluziunii, protectiei mediului si managementului riscurilor, mobilitatii si accesibilitatii sustenabile si atractivitatii pentru turism sustenabil. Bugetul total al programului va fi de circ 88 milioane euro, din care aproape 75 de milioane euro reprezinta finantare nerambursabila din fondurile UE.

Potentialii beneficiari, precum si toti cei interesati de activitatea de programare a cooperarii transfrontaliere romano-sarbe pot obtine mai multe informatii accesand sectiunea 2014-2020 din cadrul site-urilor: www.brct-timisoara.ro si www.romania-serbia.net.

Sursa: MDRAP

Vizualizări: 176