Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ADR Centru publica un studiu privind comunitatile defavorizate din Regiunea Centru

Cunoasterea evolutiei fenomenelor sociale este necesara pentru fundamentarea programelor de dezvoltare. Este foarte importanta monitorizarea atenta a acestor fenomene si aducerea lor la cunostinta factorului politic, in vederea evitarii efectelor negative pe care aceste procese le determina. In acest context, realizarea unei analize axata pe comunitatile defavorizate, in mod particular comunitatile de etnie roma, a fost esentiala pentru identificarea si prioritizarea problemelor si riscurilor sociale din Regiunea Centru, astfel incat sa permita elaborarea unui un set de recomandari pertinente ce vizeaza diminuarea si inlaturarea efectelor negative ale acestora.

In contextul crizei economice si sociale Regiunea Centru se confrunta si se va confrunta in viitor cu importante probleme sociale precum: imbatranirea populatiei, extinderea fenomenului de saracie, o rata ridicata a abandonului scolar, o pondere ridicata a populatiei de etnie roma, etc. Pe termen mediu si lung accentuarea acestor probleme va conduce la diminuarea calitatii vietii in Regiunea Centru. 

In cadrul acestor probleme sociale romii reprezinta cea mai mare si mai vulnerabila minoritate din Uniunea Europeana, comunitatea lor fiind in general marginalizata si discriminata, membrii acestei comunitati traind in conditii socio‐economice precare. Incluziunea romilor si a altor categorii defavorizate in viata sociala si economica este necesara pentru a atinge obiectivele Strategiei Europa 2020.

Studiul privind comunitatile defavorizate (romi) din Regiunea Centru a fost finantat din POR 2007-2013.

Descarca Studiul

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 221