Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comuna Alexandru Odobescu din judetul Calarasi devine pentru prima data beneficiara de fonduri Regio

La inceputul lunii septembrie s-a semnat primul contract de finantare pentru reabilitarea infrastructurii educationale din judetul Calarasi in cadrul celui de-al doilea apel de proiecte Regio, deschis in luna martie pentru Domeniul major de interventie 3.4, lansat in urma realocarii de fonduri in cadrul acestui program, conform Deciziei Comisiei C(2013)/9772 finale din 19.12.2013.

Astfel, parteneriatul dintre Unitatea Administrativ-Teritoriala Alexandru Odobescu si Scoala Gimnaziala nr. 1 „Nicolae Balcescu” a obtinut fonduri nerambursabile Regio pentru proiectul „Reabilitare si modernizare cladire Scoala nr. 2 cu clasele I-IV din sat Nicolae Balcescu, comuna Alexandru Odobescu, judetul Calarasi”.

Contractul de finantare are ca obiectiv realizarea lucrarilor de anvelopare a cladirii scolii, consolidarea peretilor, imbunatatirea instalatiei electrice interioare, precum si realizarea de rampe de acces si reabilitarea cailor de acces, ce vor fi executate in termen de 12 luni.

Principalii beneficiari ai contractului de finantare Regio vor fi elevii Scolii nr. 2 din satul Nicolae Balcescu, carora li se va asigura un proces educational la standarde europene, in vederea cresterii calitatii activitatii scolare. Valoarea totala a proiectului este de 683.940,06 lei, din care asistenta nerambursabila solicitata este de 617.814,06 lei (fonduri FEDR 525.141,95 lei; fonduri de la bugetul national 80.315,83 lei; cofinantarea eligibila a beneficiarului 12.356,28 lei).

La nivelul judetului Calarasi, in cadrul celor doua apeluri deschise in cadrul programului Regio, pentru dezvoltarea infrastructurii educationale, au fost depuse in total 24 de cereri de finantare, pana in prezent fiind semnate doua contracte, ce au o valoare totala de peste 6,5 milioane de lei.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 203