Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Au inceput inscrierile la concursul scolar de traducere al Uniunii Europene!

In perioada 1 septembrie – 20 octombrie, liceele isi pot inscrie elevii la concursul anual al Uniunii Europene pentru tinerii traducatori, cunoscut sub numele de Juvenes Translatores”. Formularul online este disponibil in toate limbile oficiale ale UE.

Concursul, aflat la a 8-a editie, va avea loc in data de 27 noiembrie, simultan in toate liceele selectate prin tragere la sorti. Editia 2014 este deschisa elevilor nascuti in 1997, indiferent de nationalitate, si participarii a peste 751 de licee. Elevii (fiecare scoala poate inscrie intre 2 si 5 elevi) vor traduce un text de o pagina in functie de alegerea exprimata pentru oricare dintre cele 552 combinatii posibile intre cele 24 de limbi oficiale ale UE.

Anul acesta, textele care urmeaza a fi traduse vor avea ca tema identitatea europeana. Acestea vor fi notate de traducatori din cadrul Comisiei Europene, care vor selecta cate un castigator pentru fiecare tara. In aprilie 2015, toti castigatorii vor fi invitati la Bruxelles pentru decernarea premiilor.

Castigatoarea din Romania a editiei 2013 a fost Andreea Florina Sandita, eleva in clasa a XI-a la Colegiul National Radu Greceanu din Slatina, judetul Olt. Andreea a tradus un text din limba engleza in limba romana.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene

Vizualizări: 140