Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MFE supune consultarii publice PO Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014 - 2020

MFE a publicat pe site, pentru consultare publica, proiectul Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014 - 2020. Prin acest program vor fi distribuite alimente si asistenta de baza celor mai dezavantajate persoane din Romania. Pentru acordarea acestor ajutoare Romania beneficiaza de fonduri europene în valoare de 442,5 milioane de euro, conform Acordului de Parteneriat 2014 – 2020, aprobat de CE in data de 6 august. Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate va fi coordonat în perioada 2014 – 2020 de Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management.

„Ministerul Fondurilor Europene supune consultarii publice proiectul Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, prin care sunt acordate ajutoarele finantate de UE si Guvernul Romaniei pentru persoanele sarace. Am avut deja o serie de discutii cu reprezentantii Comisiei Europene pe marginea acestui program si am agreat o serie de detalii. Programul va fi trimis oficial Comisiei in perioada imediat urmatoare si, datorita discutiilor informale pe marginea documentului, mizez pe aprobarea acestuia într-un timp scurt astfel incat Romania sa acorde inca din acest an persoanelor sarace ajutoarele finantate de UE si Guvernul Romaniei pentru perioada de programare 2014 – 2020”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Conform proiectului programului, operatiunile de distribuire de alimente in teritoriu se vor baza pe emiterea unor cupoane individuale pe care le va primi fiecare persoana care face parte din grupul tinta. Cupoanele vor fi tiparite de Imprimeria Nationala, nu vor avea valoare financiara, dar vor avea elemente de siguranta pentru a impiedica falsificarea acestora. Cuponul va fi inscriptionat cu numele si prenumele persoanei respective, CNP, componenta cosului alimentar si data de valabilitate a cuponului.

Descarca Programul

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 73