Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Inscrie-ti orasul in competitia celor mai accesibile orase pentru persoane cu dizabilitati si persoane varstnice!

Orasele din UE sunt invitate sa participe la a cincea editie a Access City Award - premiul european menit sa recompenseze orasele mai accesibile persoanelor cu dizabilitati si persoanelor varstnice. Comisia Europeana continua sa incurajeze orasele cu peste 50 000 de locuitori din toate statele membre sa isi prezinte initiativele si strategiile concepute pentru a transforma orasele in spatii fara bariere si mai bune de locuit pentru toti. Este o oportunitate pentru orasele din UE de a-si etala si a-si impartasi activitatea si planurile privind accesibilitatea.
Procesul de selectie are doua etape: mai intai selectia la nivel national, urmata apoi de selectia europeana.

„Persoanele cu dizabilitati se confrunta inca cu prea multe obstacole in viata cotidiana, motiv pentru care am plasat accesibilitatea in centrul strategiei noastre pentru construirea unei Europe fara bariere. Competitia Access City Award permite oraselor din toata Europa sa isi prezinte eforturile depuse in imbunatatirea accesibilitatii pentru toti! Ma bucur sa vad ca orasele europene implementeaza atat de multe bune practici - accesibilitatea ofera noi oportunitati de afaceri si poate constitui un adevarat stimul pentru inovatie si dezvoltare. Incurajez toate orasele europene sa participe la aceasta excelenta initiativa europeana si sa contribuie la a face Europa mai accesibila pentru toti”, a declarat vicepresedintele Reding, Comisar UE pentru justitie.

Comisia Europeana va decerna premiile pe 3 decembrie 2014, la Bruxelles, cu ocazia conferintei anuale „Ziua europeana a persoanelor cu dizabilitati”. Se vor acorda premiul intai, doi si trei, plus patru mentiuni speciale, cate una in fiecare dintre domeniile acoperite de premiu.

Pentru a facilita participarea, orientarile si regulile de participare sunt disponibile in toate limbile oficiale ale UE.

Descarca regulile de participare.

La fel ca in anii anteriori, rezultatele Access City Award 2014 si orasele castigatoare sunt prezentate intr-o brosura publicata de Comisia Europeana in aprilie 2014. Brosura contine informatii detaliate despre proiectele inovatoare, finantarea si datele de contact ale fiecarui oras castigator. Aceasta brosura poate constitui o sursa de inspiratie pentru noi proiecte care pot imbunatati accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilitati si persoanele varstnice.

Descarca Brosura Acces City Award

Click aici pentru formularul de inscriere

Sursa: Comisia Europeana

Vizualizări: 78