Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Regio sprijina dezvoltarea sistemului educational din judetul Arges

In data de 20 august, la Pitesti s-au semnat doua noi contracte pentru proiecte ce vizeaza reabilitarea si consolidarea infrastructurii educationale din judetul Arges, care vor fi realizate cu finantare nerambursabila in cadrul programului Regio 2007 - 2013.

Contractele semnate in a doua jumatate a lunii august sunt finantate in cadrul Axei prioritare 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, DMI 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”. Astfel, parteneriatul dintre Unitatea Administrativ-Teritoriala Municipiul Pitesti si Colegiul National „Ion C. Bratianu” este beneficiarul proiectului „Reabilitare si consolidare Colegiul National <<I.C. Bratianu>>”, iar Unitatea Administrativ-Teritoriala Cepari este beneficiara proiectului „Consolidare si reabilitare Scoala cu clasele I – IV sat Cepari Ungureni, comuna Cepari, judetul Arges”. Valoarea totala a contractelor de finantare este de 6.746.982,88 lei, din care asistenta nerambursabila solicitata este de 6.053.443,66 lei.

Implementarea acestora vizeaza imbunatatirea calitatii infrastructurii de invatamant primar si liceal, prin asigurarea unui proces educational la standarde europene in municipiul Pitesti si in comuna argeseana Cepari. Astfel, se vor executa lucrari de reabilitare, consolidare si dotare la unitatile scolare vizate, ce vor deservi, la sfarsitul perioadei de implementare a celor doua proiecte, un numar de 1.230 de elevi din localitatile Pitesti si Cepari.

Contractul de finantare pentru reabilitarea Colegiului National „I.C. Bratianu” din Pitesti este primul care primeste asistenta financiara nerambursabila in cadrul celui de-al doilea apel de proiecte Regio deschis in luna martie a.c., lansat in urma realocarii de fonduri in cadrul acestui program, conform Deciziei Comisiei C(2013)/9772 finale din 19.12.2013.

In ceea ce priveste proiectul ce vizeaza scoala primara din comuna Cepari, care a fost depus in anul 2009 si s-a aflat pana in prezent pe lista de rezerva, acesta a primit finantare nerambursabila Regio in urma economiilor inregistrate in cadrul Domeniului major de interventie 3.4.

La nivelul judetului Arges, in cadrul celor doua apeluri deschise in cadrul programului Regio, pentru dezvoltarea infrastructurii educationale, au fost depuse 65 de cereri de finantare, pana in prezent fiind semnate 27 de contracte, ce au o valoare totala de aproximativ 80 de milioane de lei.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 117