Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POSCCE: Consultare publica pentru finantari de 25 milioane de euro pentru cercetare in domeniul medical

Ministerul Fondurilor Europene a lansat in consultare publica documentele necesare pentru initierea unei competitii in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE), axa prioritara 2, pentru acordarea de fonduri in valoare de 25 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare - dezvoltare existente si crearea de noi infrastructuri: laboratoare, centre de cercetare.

Competitia are in vedere finantarea unui proiect complex de interes national in domeniul sanatatii cu scopul prevenirii bolilor cu potential evolutiv invalidant sau letal, sustinut de Ministerul Sanatatii.

“Am alocat fonduri in valoare de 25 de milioane de euro din cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice pentru finantarea cercetarii in domeniul medical, astfel incat medicii romani sa beneficieze de dotarile necesare pentru a salva vieti omenesti si nu de lipsuri, asa cum au avut in trecut. Este vorba de bani identificati cu greu de catre actuala echipa a Ministerului Fondurilor Europene, dar ei exista si au existat si in trecut. Identificarea banilor si a solutiilor de implementare pot fi ingreunate de sistemul inca lent - aflat acum in plina reforma de simplificare si eficientizare, insa proiectele care vizeaza chiar si numai o viata de om, merita fiecare efort depus. Vom lansa acest apel pana la sfarsitul lunii august, pentru ca banii sa ajunga cat mai repede la cei care au nevoie de ei. In cadrul acestui proiect vom colabora cu ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, cu care am o colaborare foarte buna, pentru a identifica noi solutii de finantare a domeniului medical, punctul nostru de vedere comun fiind acela ca fondurile europene trebuie folosite pentru imbunatatirea vietii romanilor, in niciun caz pentru directionarea finantarilor in mod nesabuit, asa cum s-a practicat in anii precedenti actualei guvernari”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

„Pacientii din Romania vor avea astfel acces la cele mai noi tehnologii in domeniul medical. Prin intermediul acestui proiect vom putea oferi cetatenilor cele mai moderne mijloace de diagnostic medical, dar cel mai important lucu este ca vom putea trata si vom putea preveni aparitia unor boli grave. Beneficiari vor fi in primul rand pacientii, iar rezultatul proiectului va fi acela ca vom reusi sa salvam vieti, dar si sa oferim sanse la viata, si ii multumesc domnului ministru Teodorovici pentru sprijinul acordat sanatatii, un domeniu esential pentru noi toti”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Obiectivul competitiei care va fi lansate in cadrul POSCCE este efectuarea de cercetari in domeniul/ domeniile de interes national identificate pentru aceasta competitie, prin utilizarea de angiografe achizitionate prin proiect, cu scopul diagnosticarii unor leziuni cu potential evolutiv invalidant sau letal, respectiv pentru angioarhitectonica tumorilor maligne.

Categoriile de solicitanti elibigibli sunt institutiile publice sau de drept public de interes national cu activitate de cercetare in domeniul sanatatii. Solicitantii trebuie sa respecte definitia organizatiilor de cercetare conform Cadrului Comunitar de ajutor de stat pentru cercetare, dezvoltare si inovare (C198/2014).

Competitia va fi lansata la sfarsitul lunii august 2014 de catre Organismul Intermediar pentru Cercetare din cadrul POSCCE.

Descarca Ghidul Solicitantului

Propunerile si sugestiile sunt asteptate pana la data de 27 august, la urmatoarea adresa de e-mail: structurale@ancs.ro.‎

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 80