Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cetatea de Scaun a Sucevei, restaurata prin REGIO, a fost redeschisa pentru turisti

Cetatea de Scaun a Sucevei, aflata in proces de restaurare, gratie unui proiect finantat prin POR, si-a redeschis, partial, portile pentru turisti.

Cetatea, care dateaza din perioada medievala, a fost inchisa pentru public din luna aprilie, din motive de securitate. Ea este restaurata printr-un proiect in valoare de 47 milioane lei, din care 34,8 milioane asistenta financiara nerambursabila, initiat de CJ Suceava. Proiectul vizeaza reabilitarea Cetatii de Scaun si cresterea suprafetei acesteia de la 4404 mp la 4988 mp, realizarea de amenajari peisagistice, alei si platforme pietonale, locuri de parcare pentru autoturisme si autocare, achizitionarea de echipamente performante impotriva incendiilor, modernizarea retelelor de apa si electricitate, precum si amenajarea unor puncte de informare turistica.

Pentru ca in perioada verii sa se poata organiza manifestarile traditionale din Cetate (Festivalul Medieval si Bucovina Rock Castle) s-a luat decizia redeschiderii partiale pentru vizitare. Turistii vor avea acces in curtea interioara a cetatii, intre orele 17:00 si 20:00, de luni pana vineri, si intre 8:00 si 20:00 sambata si duminica.

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost construita in secolul al XIV-lea de Petru I Musat, pe un pinten terminal al unui platou aflat la 70 m fata de lunca Sucevei, la marginea de est a orasului de astazi. Dupa lucrarile de fortificare intreprinse, mai tarziu, de Stefan ce Mare, Cetatea a luat o forma stelata, cu un numar mare de bastioane, dintre care astazi se mai pastreaza noua.

Sursa: ADR Nord-Est

Vizualizări: 94