Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Conditii mai bune si un plus de respect pentru persoanele vulnerabile din Botosani, printr-un proiect finantat din Regio!

Pentru a raspunde nevoii stringente a persoanelor cu handicap si apartinatorilor acestora de a avea acces la servicii de ingrijire adecvate, DGASPC Botosani a derulat in perioada 2010-2012 proiectul “Reabilitarea si amenajarea Centrului de Ingrijire si Asistenta din localitatea Adaseni, judetul Botosani”, finantat din POR.

Investitiile in Reabilitarea si modernizarea Centrului de ingrijire si asistenta Adaseni au durat 18 luni si au mobilizat resurse financiare in valoare totala de aprox. 3.5 milioane lei, din care cca 2,17 mil lei au reprezentat asistenta financiara nerambursabila.

Astazi, peste o suta de botosaneni cu probleme psihice sunt tratati la Adaseni in conditii europene, beneficiind de saloane modernizate, confort termic si avantajele dotarilor de specialitate in cele 4 corpuri de cladire reabilitate si unul nou amenajat prin proiect. Proiectul a avut si o importanta componenta de mediu: corpurile de iluminat au fost inlocuite cu surse de lumina economice, pentru incalzire s-a montat o pompa de caldura extrasa din sol, iar pentru incalzirea apei menajere s-au montat sapte panouri solare de mare randament, masuri care genereaza o crestere a eficientei energetice a imobilelor centrului social de 45,00%.

Sursa: ADR Nord-Est

Vizualizări: 93