Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Anul universitar s-a terminat, dar masteranzii Academiei de Studii Economice din Bucuresti au inceput deja practica!


Investeste in oameni !
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritara 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”
Domeniul major de interventie 2.1. „Tranzitia de la scoala la viata activa”
Titlul proiectului: „Practica azi pentru a deveni managerul de maine!”
Cod contract: POSDRU/161/2.1/G/137080
Beneficiar: Academia de Studii Economice din Bucuresti

30 iulie 2014


COMUNICAT DE PRESA

Desi anul universitar 2013/2014 abia s-a incheiat, primii masteranzi au inceput deja stagiile de practica. Este vorba de stagiile organizate in cadrul proiectului „Practica azi pentru a deveni managerul de maine!”, implementat de Academia de Studii Economice din Bucuresti – in calitate de beneficiar, in parteneriat cu Asociatia Nationala a Firmelor de Consultanta si Training in Management (AMCOR), Grupul de Consultanta pentru Dezvoltare DCG - Structural Consulting™ Group si Asociatia Studenti si Profesionisti in IT&C (ASPI).

Astfel, cel putin 10 studenti la programele de masterat ale Academiei de Studii Economice din Bucuresti vor desfasura practica de specialitate pe parcursul verii, la companiile cu care s-au incheiat parteneriate in cadrul proiectului.

Pana la momentul actual, Facultatea de Management si Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune au incheiat parteneriate de practica cu 3 companii. Companiile vor oferi masteranzilor oportunitatea de a se familiariza cu mediul de lucru al unei organizatii de succes si de a dobandi competentele practice necesare integrarii cu succes pe piata muncii. Fiecare stagiar beneficiaza de indrumarea unui tutore desemnat de companie, care il va ajuta sa coreleze cunostintele teoretice dobandite pe parcursul anilor de studiu cu cerintele reale ale mediului de afaceri.

Totodata, 24 de studenti au participat pana acum la sesiuni de consiliere in cariera, fiind indrumati de specialisti certificati in pregatirea pentru primul loc de munca. In cadrul sesiunilor, masteranzii au aflat secretele elaborarii unui CV competitiv, prezentarii la interviu si identificarii celui mai potrivit domeniu sau sector de business pentru dezvoltarea viitoarei cariere.

Pana la finalul proiectului, 350 de masteranzi ai Academiei de Studii Economice din Bucuresti vor fi ajutati sa isi gaseasca un loc de munca corespunzator nivelului lor de pregatire prin stagii de practica, consiliere si orientare profesionala, dar si prin ateliere tematice ce vor aduce studentii fata in fata cu practicieni, manageri si antreprenori de succes.

Proiectul se deruleaza pe o perioada de 18 luni si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa Prioritara 2 – Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii, Domeniul Major de Interventie 2.1 – Tranzitia de la scoala la viata activa.


Pentru mai multe detalii, consulta www.viitor-manager.ase.ro.

Anamaria Ravar,
Expert informare-promovare
Proiect POSDRU/161/2.1/G/137080
Structural Consulting™ Group – Partener 2

Vizualizări: 68