Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noi contracte de finantare REGIO semnate cu microintreprinderile din Moldova

La finalul primei perioade de programare, in contextul oportunitatilor reduse de finantare pentru investitiile in mediul privat, relansarea in 2014 a cererii deschise de proiecte pentru domeniul major de interventie 4.3. „Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor” a Programului Operational Regional – a fost privita, conform ADR Nord Est, de multi intreprinzatori din Regiunea Nord-Est ca o sansa reala de dezvoltare, cu o contributie financiara minima.

208 microintreprinderi din Regiunea Nord-Est au depus proiecte pentru achizitionarea de echipamente si tehnologii noi si pentru sisteme IT moderne, astfel incat suma alocata s-a dovedit insuficienta pentru apetitul micilor intreprinzatori.

In limita alocarii financiare disponibile, au fost semnate 44 de contracte de finantare, iar asistenta nerambursabila solicitata, in valoare de 7,5 milioane Euro isi dovedeste din plin utilitatea pentru microintreprinderile din Regiunea Nord-Est din domeniile productie, intretinere auto, servicii tipografice, centre de infrumusetare, IT si servicii medicale. Proiectele vor fi transpuse curand in rezultate concrete datorita finantarii REGIO si vor conduce la crearea de noi locuri de munca si un plus de dezvoltare pentru Regiunea Nord-Est.

REGIO a finantat prin acest domeniu de interventie achizitionarea de echipamente si tehnologii moderne de catre microintreprinderi situate in mediul urban, care activeaza in domeniul productiei, serviciilor sau constructiilor de cel putin un an, iar finantarea nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala a fost de 100% in limita 200.000 Euro. Cererile de finantare pentru acest apel de proiecte, ultimul aferent acestei perioade financiare de programare, s-au depus in intervalul 20 martie -17 aprilie 2014.

Sursa: ADR Nord Est

Vizualizări: 67