Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ADR Centru a finalizat contractarea fondurilor nerambursabile alocate IMM-urilor din Regiunea Centru

ADR Centru a devenit cea mai importanta legatura intre IMM din Regiunea Centru si fondurile nerambursabile. In data de 30 iunie 2014 s-a incheiat procesul de contractare, demarat in septembrie 2013, pentru proiectele depuse spre finantare in cadrul POSCCE 2007-2013. In ultimele 10 luni au fost incheiate 413 contracte de finantare cu beneficiarii privati, proiecte care atrag sume nerambursabile in valoare de 373,2 milioane lei.

ADR Centru a preluat rolul de Organism Intermediar pentru POSCCE, la nivelul Regiunii Centru, incepand cu 11 martie 2013, cand s-a semnat Acordul Cadru de delegare de atributii pentru derularea activitatilor in cadrul a 5 operatiuni din cadrul Axei Prioritare 1 a POS CCE. Acest Acord Cadru a fost extins, prin Act aditional, in 27 martie 2014, cand ADR Centru a preluat inca o operatiune din cadrul Axei Prioritare 3 a programului. Prin toate aceste activitati, ADR Centru sustine investitiile IMM in cladiri si echipamente industriale, pentru adoptarea standardelor internationale, promovarea produselor pe pietele internationale, achizitia de servicii de consultanta profesioniste precum si pentru asigurarea accesului la broadband si achizitia de echipamente IT.

”Antreprenorii si, mai recent, ONG-urile au acum un partener la nivel regional cu care pot colabora pentru implementarea cu succes a proiectelor privind dezvoltarea afacerilor. ADR Centru este constienta de rolul asumat in dezvoltarea Regiunii Centru si isi exercita acest rol inclusiv prin sustinerea partenerilor din mediul privat, oferindu-le acestora sprijin in procesul de implementare a proiectelor. Practic, prin toate aceste initiative, economia Regiunii va beneficia de o crestere neta de peste 710 milioane lei, cat reprezinta valoarea totala a proiectelor contractate pe acest program. La aceste investitii se vor adauga si veniturile realizate in proiecte, ceea ce ne face sa credem ca peste un miliard de lei vor fi investiti cu folos in sectoarele productive ale firmelor romanesti. Astfel, nu numai ca aplicam deschis si transparent regulile si reglementarile care guverneaza finantarile nerambursabile, dar, prin toata activitatea noastra, oferim inclusiv servicii de tip Business2 Business, prin proiectele specifice BISNet Transylvania, I4Food, ID:Wood, PromoBIO si altele, despre care detalii se pot afla pe paginile site-ului nostru.”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Pe viitor, pentru perioada de programare 2014–2020, se are in vedere elaborarea, in colaborare cu peste 250 de asociatii profesionale si patronale, companii si alte entitati industriale, a Documentului de Politica industriala (Strategia de Reindustrializare a Romaniei), care este unul din documentele ce vor sta la baza Strategiei de Competitivitate a Romaniei in perioada 2014-2020.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 67