Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Au inceput inscrierile la competitia Access City Award!

Comisia Europeana a deschis competitia pentru cea de-a cincea editie a premiului european pentru orase accesibile, Access City Award 2015. Competitia isi propune sa recompenseze orasele cele mai accesibile persoanelor cu dizabilitati si persoanelor varstnice si implicit eforturile depuse in vederea facilitarii accesului in spatiile publice.

171 de orase au participat pana acum la cele 4 editii precedente ale competitiei. Premiul face parte din eforturile mai ample ale UE de a crea o Europa fara bariere. Imbunatatirea accesibilitatii aduce oraselor beneficii economice si sociale durabile, in special in contextul imbatranirii demografice.

Comisia incurajeaza orasele cu peste 50.000 de locuitori din toate statele membre sa isi prezinte initiativele si strategiile concepute pentru a transforma orasele in spatii fara bariere si mai bune de locuit pentru toti. Competitia este, practic, o oportunitate pentru orasele din UE de a-si etala si impartasi activitatea si planurile privind accesibilitatea.

Orasele isi pot depune candidaturile pentru premiu pana la data de 10 septembrie 2014. Trofeul este acordat orasului care a demonstrat imbunatatirea accesibilitatii in aspectele fundamentale ale vietii urbane si care are planuri concrete pentru imbunatatiri viitoare.

Premiul acopera actiuni in urmatoarele domenii:

  • Zona intravilana si spatii publice;
  • Transport si infrastructuri conexe;
  • Tehnologia informatiei si comunicatiilor, inclusiv noile tehnologii (TIC);
  • Facilitati si servicii publice.

Pana la trei orase vor fi selectate de catre juriile nationale din fiecare tara, pe baza criteriilor de evaluare furnizate de catre Comisia Europeana. Acesti candidati nationali vor fi evaluati de catre un juriu european.

Candidaturile trebuie depuse prin completarea si trimiterea formularului de inscriere online.

Pentru mai multe detalii, click aici

Descarca Regulamentul de participare

Sursa: Comisia Europeana

Vizualizări: 72