Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Un nou program de sprijinire a intreprinderilor: Romania Hub - Romania, tara tinerilor intreprinzatori!

Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism a lansat ieri, 23 iunie, un nou program de sprijinire a dezvoltarii IMM-urilor. Programul se numeste Romania Hub - Romania, tara tinerilor intreprinzatori si vizeaza incurajarea si stimularea infiintarii si dezvoltarii IMM-urilor.

Programul este implementat de Directia Implementare Programe pentru IMM-uri (DIPIMM) din cadrul Departamentului pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism si cele 8 oficii teritoriale pentru IMM-uri si cooperatie (OTIMMC), in conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii IMM-urilor si HG 430/2013.

Conform sintezei publicate pe site-ul DIPIMM, Romania Hub - Romania, tara tinerilor intreprinzatori este un program integrat de asistenta, pregatire antreprenoriala, mentorat, consultari public-private, care ofera mediului de afaceri, tinerilor, studentilor, intreprinzatorilor si potentialilor intreprinzatori informare, sprijin, asistenta tehnica si consiliere, precum si un cadru institutional pentru dezvoltarea capacitatilor antreprenoriale si cresterea competitivitatii pe piata locala si internationala a IMM-urilor.

Programul este structurat pe 4 piloni, astfel:

  • Dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale ale tinerilor (Ateliere de lucru: “Primul meu curs de antreprenoriat”; “Vreau sa fiu antreprenor”; “Start up & Day”);
  • Eficientizarea cooperarii si comunicarii intre mediul stiintific si cel de afaceri (Ateliere de lucru: “Networking Day”; “Promovarea rezultatelor cercetarii in mediul de afaceri”;)
  • Promovarea finantarii pentru IMM (Ateliere de lucru: “Surse de finantare pentru IMM”; “Programe de creditare pentru IMM”);
  • Parteneriatul Public-Privat pentru IMM si noi locuri de munca (Ateliere de lucru: “Statul fata in fata cu intreprinderile”; “Un somer in minus, un loc de munca in plus”; “Antreprenor pentru o zi”; “Mai aproape de tineri”);

Desfasurat pe o perioada de 12 luni, programul include ateliere integrate de pregatire in scopul dobandirii cunostintelor teoretice si cu aplicabilitate practica, necesare inceperii si dezvoltarii unei afaceri.

Atelierele de lucru, intalnirile consultative, cursurile si restul actiunilor de lucru se vor desfasura in minim 9 locatii: sediul DIPIMM, sediilor celor 8 OTIMMC si alte locatii puse la dispozitie de institutiile partenere in program, locatii care vor fi afisate pe site-ul www.aippimm.ro.

Sursa: DIPIMM

Vizualizări: 234