Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost semnat un acord romano-german pentru implementarea de proiecte pilot in domeniul protectiei mediului!

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, si Ministrul Federal pentru Mediu, Dr. Barbara Hendricks, au semnat la Luxemburg, Acordul intre Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice din Romania si Ministerul Federal pentru Mediu, Conservarea Naturii, Constructii si Siguranta Nucleara din Republica Federala Germania privi. Conform acordului, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice din Romania urmeaza sa transmita propuneri de proiecte in domeniul schimbarilor climatice si protectiei mediului.

Stabilirea listei de domenii si proiecte ce urmeaza sa fie finantate in baza Acordului va fi discutata cu ocazia reuniunii Comisiei mixte constituite in baza Acordului interguvernamental, din acest an. Dupa verificarea propunerilor de proiecte si a documentelor conexe acestora, Ministerul Federal pentru Mediu, Conservarea Naturii, Constructii si Siguranta Nucleara din Republica Federala Germania va propune, in functie de resursele bugetare existente, oferte concrete de promovare, pentru proiectele selectate in final, de un grup de lucru compus din experti ai ambelor Parti contractante.

"Documentul semnat demonstreaza, inca o data, dorinta comuna de a coopera in vederea imbunatatirii calitatii mediului in Romania si, mai ales, de a actiona impreuna, avand in vedere experienta de peste 20 de ani in aceasta colaborare, astfel incat sa obtinem rezultate concrete. In perioada imediat urmatoare trebuie sa finalizam cat mai rapid procedurile interne necesare pentru implementarea Acordului si sa constituim grupul de lucru pentru proiectele pilot comune in domeniul politicilor de mediu, inclusiv proiecte pilot privind combaterea schimbarilor climatice”, a declarat ministrul Attila Korodi.

Sursa: Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice

Vizualizări: 89