Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fermierii care au suferit pierderi in urma calamitatilor din cursul anului 2013 vor fi scutiti de impozitul pe venitul agricol

In data de 18 iunie 2014, Guvernul Romaniei a aprobat, in sedinta, Ordonanta de Urgenta privind modificarea unor acte normative si reglementarea unor masuri fiscale, prin care se anuleaza impozitul pe venitul agricol, proportional cu gradul de calamitate constatat, pentru contribuabilii care au desfasurat in anul 2013 activitati agricole si care au suferit pierderi de venit, ca urmare a unor factori externi.

Actul normativ prevede acordarea acestei facilitati in cazul in care productia nu a fost asigurata si a fost calamitata in proportie de peste 30%, acest lucru putand fi dovedit printr-un document emis de autoritatea competenta, in conditiile legii. Mai mult, cei care au platit deja contributiile beneficiaza de restituirea sumelor achitate.

”Este o masura fireasca de a veni in intampinarea problemelor pe care le au fermierii si este indeplinirea unei promisiuni pe care am facut-o celor care s-au confruntat cu situatii foarte dificile in cursul anului trecut. Este clar ca producatorii agricoli au declarat impozitul calculat pe baza normelor de venit intr-un context in care au suferit pierderi economice importante cauzate de calamitati. In aceste conditii, actul normativ este o facilitate care ii va ajuta sa recupereze mai repede pagubele si sa poata sa se dezvolte in continuare”, a declarat Daniel Constantin, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale.

Sursa: Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Regionale

Vizualizări: 83