Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Teodorovici: Trebuie sa acceleram implementarea proiectelor de mediu, sa reziliem contractele care stagneaza si sa relansam licitatiile

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a participat marti, 17 iunie, la deschiderea lucrarilor Comitetului de Monitorizare a Programului Operational Sectorial Mediu, alaturi de ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, si reprezentanti ai Comisiei Europene.

“In acest an trebuie sa transmitem Comisiei Europene prin Programul Operational Sectorial Mediu facturi in valoare de cel putin 700 milioane de euro, iar anul viitor sa solicitam rambursarea unei sume de 2,3 miliarde de euro. Daca nu luam inca de astazi masuri concrete, exista un risc foarte mare sa pierdem o parte din acesti bani. Trebuie sa acceleram implementarea proiectelor de mediu, sa reziliem contractele care stagneaza si sa relansam licitatiile in cazul acestora. Am stabilit cu ministrul Korodi ca vom rezilia contractele firmelor care nu dovedesc ca pot recupera decalajele, iar in data de 1 iulie vom avea o intalnire cu toti constructorii si supervizorii pentru a verifica situatia fiecarui contract”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici.

Reprezentantul Directiei Generale Politica Regionala si Urbana din cadrul Comisiei Europene, Benoit Nadler, a subliniat actualele provocari cu care se confrunta POS Mediu, eforturile care trebuie facute in continuare in implementarea programului, concomitent cu pregatirea portofoliului de proiecte pentru perioada de programare 2014-2020. Totodata, oficialul Comisiei a adaugat ca trebuie prevazute mecanisme pentru a transfera efectiv responsabilitatea implementarii proiectelor de mediu catre autoritatile locale.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 47